Отварање изложбе ЗОНА ДОВЛАТОВ у Бајиној Башти

Установа „Култура“ у сарадњи са УГ „Ужичка књижевна република“ и Народном библиотеком Ужице бајинобаштанској публици представља изложбу „Зона Довлатов“ која ће бити отворена у петак, 29. Јауара у галерији ове Установе.

Изложба ЗОНА ДОВЛАТОВ се бави животом и делом писца Сергеја Довлатова (1941-1990) који данас представља врх руске књижевности и део је канона, а чији живот симболички репрезентује историјски период у коме је живео. Прошле, 2020. године, облележено је 30 година од смрти Сергеја Довлатова.

Фото: Промо

Изложбу Зона Довалтов, посвећену животу и раду руског писца Сергеја Довлатова, кога модерна критика означава као савременог Чехова, приредили су чланови читалачког клуба Ужичке гимназије, у сарадњи са Удружењем грађана “Ужичка књижевна република” и Народном библиотеком из Ужица. Изложба је децембра 2019. постављена у холу Народне библиотеке у Ужицу, а октобра 2020. представљена је у галерији Народног позоришта у Врању. Аутори су професорке књижевности Ужичке гимназије Ружица Марјановић, Гордана Даниловић, Милена Стричић, Љиљана Смиљанић, Снежана Цветковић и велики број сарадника. Изложбу је дизајнирао Мирослав Верговић. Програм је настао уз подршку Града Ужица.

Погледајте изложбу и проверите зашто су од децембра 2019. до данас све књиге Сергеја Довлатова из фонда Ужичке библиотеке позајмљују више него пре.

Након отварања изложбе, у петак, 29.1.2020. године у 14 часова, предвиђено је ауторско вођење изложбе.

Из Установе Култура моле све посетиоце да се придржавају епидемијских мера и да обавезно улазе са маскама.

Дрина инфо портал

Зона Довлатовизложба
Comments (0)
Add Comment