Организација „Сви за Космет“ прикупља помоћ током 26. Дринске регате

Сви посетиоци 26. Дринске регате имаће прилику да посете и штанд Хуманитарне организације „Сви за Космет“, у суботу 20.07.2019. и придруже се хуманитарној акцији прикупљања средстава за вишечлане породице са Косова и Метохије. Хуманитарна кутија где можете донирати ова средства биће од четвртка постављена и у Туристичком информативном центру Бајина Башта.

Хуманитарна организација „Сви за Космет“ постоји већ 18 година, а у последњих 10 година је организовала преко 70 путовања у јужну српску покрајину. Приликом ових путовања, нашем народу је уручивана помоћ у виду хране, гардеробе, лекова и медицинског прибора. Породице су опремане стоком, живином и другим животињама. Организација „Сви за Космет“ је учествовала и у обнављању порушених кућа и цркава. Деци су поклањани новогодишњи пакетићи, као и уџбеници и школски прибор.

Фото извор: ТО „Тара-Дрина“

– Хуманитарна организације „Сви за Космет“ нам се обратила са предлогом да у оквиру Дринске регате поставе донаторске кутије како би посетиоци манифестације имали прилику да узму учешће у прикупљању помоћи за наш народ на Космету. Врло радо смо прихватили тај предлог па ће једна хуманитарна кутија бити у Туристичком инфо центру Бајина Башта а друга ће бити у суботу у граду и на старту спуста у Перућцу. Ово је лепа прилика да сви суграђани и посетиоци манифестације који то желе донирају средства за помоћ нашем народу у јужној српској покрајини. Oво је један у низу начина где за време Дринске регате када је Бајина Башта најпосећенија подржавaмо хуманитарне акције – каже Синиша Спасојевић из Туристичке организације „Тара-Дрина“ која је организатор Дринске регате.

Drinska regataHumanitrana organizacija Svi za Kosmethumanitrane kutijeБајина БаштаДринска регатаКосово и МетохијаСви за КосметХуманитрна организација Сви за Космет
Comments (0)
Add Comment