Општина Чајетина донирала теренско возило Дому здравља

Општина Чајетина, из сопствених буџетских средстава, донирала је Дому здравља у Чајетини теренско возило које ће бити коришћено за потребе Службе кућног лечења и неге и захваљујући коме ће се побољшати квалитет медицинских услуга за становнике из удаљених места, на територији целе општине.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић је приликом доделе кључева овог возила нагласио да ће оно допринети да услуге Дома здравља буду доступније и лицима која живе у околним селима, у овом изразито брдско-планинском подручју. „Вредност ове донације је 1.187.000 динара и морам да нагласим да је осим Дому здравља, Општина у претходних 10-15 година купила и доделила возила и другим институцијама на територији наше општине. Из године у годину средства за социјална давања из буџета Општине се увећавају, и сада износе више од 70 милиона динара на годишњем нивоу“ – изјавио је Стаматовић, додајући да су то значајна средства за једну малу општину, као што је Чајетина и да је то велики подстицај и за оне који овде већ живе али и за све оне који желе да се врате, да овде заснују своје породице и да се баве неком делатношћу којом су се бавили њихови преци.

Фото: Општина Чајетина

“Желим да се захвалим Општини Чајетина која је издвојила средства за куповину путничког возила које ће нам служити за Службу кућног лечења и неге, у којој три наше вредне медицинске сестре дневно прелазе и до 300 километара на терену, и по киши и по снегу, како би стигле до сваког пацијента коме је таква помоћ неопходна“ – изјавила је Мирјана Ђуровић, директор Дома здравља у Чајетини приликом пријема новог теренског возила. Директорка Ђуровић се такође захвалила што је ове године буџетом Општине Чајетина предвиђено и финансирање возача дијализе, као и свакодневна приправност возача и лекара, нарочито током туристичке сезоне када је максимално ангажовано целокупно особље Дома здравља због повећаног броја гостију, концерата и свих пропратних догађаја на Златибору.

Дрина Инфо

Дом здрављадонацијаМилан СтаматовићЧајетина
Comments (0)
Add Comment