Одложен 7. Башта фест

Организатори Башта феста саопштили су данас да су донели одлуку  да фестивал који је био планиран да се одржи од 23. до 26. јула одложе, с обзиром да је због тренутне епидемиолошке ситуације на територији општине Бајина Башта 14. јула проглашена ванредна ситуација. Мере које су усвојене подразумевају забрану окупљања више од пет људи у затвореном и на отвореном. Организатори овог престижног фестивала су за Дрина инфо изјавили да фестивал није отказан већ да се одлаже, а да је план да све буде спремно да чим надлежни процене да је епидемиолошка ситуација задовољаваћа у врло кратком року фестивал буде организован. Сматрају да је неопходно прилагодити се новонасталим условима и на овакав начин функционисати и покушати одржати континуитет манифестација у специфичној ситуацији која је задесила цео свет.

Фото: Башта фест

Са друге стране, са тренутном информацијом да ће вирус бити присутан неко време, тим Башта феста саопштава, да верују је неопходно да пронађемо начине да се културне манифестације одржавају у новим околностима као што живот наставља да функционише у другим областима. Они апелују на све градове и институције културе да обрате више пажње на културне раднике, позоришта, манифестације јер су сигурно једна од економски најугроженијих области.

– Сви заједно морамо да истражимо начине да наставимо рад, а самим тим ће и публика моћи да дође до садржаја који им недостају. Тако да планирамо да одржимо фестивал у наредном периоду, када то буде било безбедно за наше посетиоце. Ми смо спремни за ново издање фестивала и верујемо да ћемо бити у прилици да доведемо феноменалан филмски програм младих аутора у Бајину Башту. Пратите нас и јављамо се са новим информацијама! – каже се у саопштењу организатора Башта феста.

Дрина Инфо

7. Башта фестBajina Bastaodlozen Basta festБашта Фестфилмски фестивалфилски фестивал
Comments (0)
Add Comment