НП Тара добитник „ЗЕЛЕНОГ ЛИСТА“

ЈП „Национални парк Тара“ добило Зелени лист за активности у 2014. години у најстаријој националној еколошкој акцији под називом „Тражимо загађивача године и заштитнике животне средине“, која се континуирано организује већ 32 године.

Зелени и црни лист

У акцији су учествовали грађани са подручја целе Србије,  који су предлагали појединце, удружења, компаније и институције за Зелени или Црни лист на основу пројеката или акција реализованих у 2014. Години којима је дат значајан допринос очувању или нарушавању животне средине.

Признање Националном парку Тара је додељено због успешног санирања последица пожара пошумљавањем на неприступачним теренима на подручју села Заовине у оквиру акције „Тошиба уме да посади шуме“.

Ову акцију сваке године заједнички организују Покрет горана Војводине, Еколошки магазин „Чекајући ветар“ Радио Београда 2 и Друштво за чистоћу ваздуха Србије који додељују Зелени лист највећим заштитницима и Црни лист највећим загађивачима у претходној години. Реч је о најпознатијој и најстаријој еколошкој акцији у нашој земљи.

Cekajuci vetarekologijaNagradaNP TaraPokret gorana VojvodinepriznanjeRadio Beograd 2Zeleni list
Comments (0)
Add Comment