Младен Грујичић заједнички српски кандидат за начелника Сребренице

Александар Симић и Миле Јањић званично одустали од кандидатуре за начелника.

Представници коалиције „Заједно за Сребреницу“ која окупља српске политичке партије у Сребреници данас су одржали пресс конференцију, на којој су се јавности обратили начелник општине Сребреница и кандидат за начелника Младен Грујичић, те кандидати за начелника Александар Симић и Миле Јањић. Наиме, на данашњој конференцији Александар Симић је обавијестио јавност да је повукао своју кандидатуру за начелника и пружио подршку Младену Грујичићу, док се Миле Јањић раније повукао.

– Одустајем од канидатуре за начелника општине Сребреница у корист актуелног начелника господина Младена Грујичића, односно у корист српског јединства у Сребреници и националног српског интереса. Ви који живите у Сребреници и дијелите судбину заједно са мном, схватит ћете да ово радим првенствено ради вас, ради моје породице и ради Републике Српске коју сам својим животом и здрављем стварао – рекао је, између остало, у обраћању новинарима Алексанадар Симић.

Миле Јањић каже да је своју кандидатуру повукао 3. августа 2020. године.

Фото: Промо

– Био сам кандидат док се нису партије у Републици Српској договориле да заједнички кандидат буде Младен Грујичић, и тада сам поднио захтјев ЦИK-у да ме скину са листе као независног канидата. Нису ме скинули са листе, обратио сам се Апелационом суду. Налазим се на листићу као независни кандидат, па се обраћам јавности да грађани не гласају за мене јер сам се повукао у корист Младена Грујичића – рекао је Јањић.

Актуелни начелник и кандидат на предстојећим изборима Младен Грујичић захвалио се на подршци Александру Симићу и Милету Јањићу „на гесту и жељи да приступе тиму који жели да настави континуитет развоја општине Сребреница“:

– Пред нама су изузетни пројекти који ће промијенити стање у овој општини како смо могли да чујемо за све грађане који овђе живе, без обзира како се зову. Драго ми је што смо данас сви стали заједно, јер само заједно можемо доприњети да ми овђе имамо бољи живот, и да створимо боље услове за нашу ђецу, за оне који желе да живе овђе. Ово је велики дан за српски народ у Сребреници, а онда и за све грађане у нашем граду – рекао је Грујичић.

Предсједник ОО СНСД-а Сребреница др Радомир Павловић позвао је „грађане да масовно изађу на изборе“

– Сребреница је једина општина у Републици Српској гдје су се ујединиле све српске партије, то је порука нашим гласачима да масовно изађу на изборе 15. новембра и подрже заједничког кандидата Младена Грујичића – рекао је Павловић.

Фото: Промо

избориМладен ГрујичићначелникСребреница
Comments (0)
Add Comment