Компанија „СЛОБОМИР“ заинтересована за изградњу моста Бачевци-Факовићи и реконструкцију моста Бајина Башта – Скелани

Како сазнаје наш портал, компанија „Слобомир“, која је у власништву Слободана Павловића, познатог српског привредника из Чикага, упутила је Влади Републике Србије писмо о заинтересованости за изградњу моста Бачевци – Факовићи и реконструкцију моста Бајина Башта – Скелани.

Слободан Павловић

Успешни бизнисмен са респектабилном америчком пословном биографијом, познат по изградњи „Павловића ћуприје“ на Дрини, заинтересован је да у виду концесије или јавно – приватног партнерства реализује ова два пројекта на подручју општине Бајина Башта. На састанку са представницима локалне самоуправе, Павловић је такође изразио заинтересованост и за пројекат изградње тунела испод Кадињаче, чија израда је у току.

Пројекат моста Бачевци – Факовићи

Наиме, за пројекат реконструкције моста Бајина Башта – Скелани постоји комплетна техничка документација и сами радови би могли веома брзо отпочети, док је за мост Бачевци – Факовићи урађен генерални пројекат са две варијанте, претходна студија оправданости и концепт Плана детаљне регулације, након чега је Влада донела закључак да се привремено стопира тај пројекат.

 

Дрина Инфо портал

Comments (0)
Add Comment