Изложба фотографија “Тара планина богова” у Београду

У Установи културе градске општине Стари Град „Пароброд“ у Београду биће отворена изложба фотографија под називом „Тара планина богова“. Аутор фотографија је Биљана Михајловић, а изложбу су подржали и омогућили Национални парк „Тара“ и Туристичка организација „Тара-Дрина“ Бајина Башта.

На  изложби која се отвара у среду, 6. јула у 18 часова у УК Пароброд, биће приказане фотографије настале на планини Тари пар година уназад заједно са истоименом фото-монографијом.

Биљана Михајловић дипломирала је графички дизајн на Академији техничких струковних студија Београд , где тренутно завршава мастер студије. Годинама уназад активно се бави дечијом илустрацијом. Као илустратор више пута је награђивана. Ради за инострано и домаће тржиште са издавачима као што су Клет, Одисеја, Креативни центар, Логос, Фреска…Њене илустрације публика је могла да види на бројним самосталним и групним изложбама.

Ово је први пут да се представља са изложбом фотографија. Са фотографијом се најпре сусреће радећи као лаборант у фотографској радњи. Данас фото-апарат носи стално са собом, бави се углавном пејзажном и документарном фотографијом, обраћајући пажњу нарочито на детаље  јер сматра да је лепота свуда, али да је људи водећи своје ужурбане животе све мање примећују. Њена порука би била:

„Стани! Погледај! Пусти да те обичан цвет изненади својом савршеношћу и лепотом.”

Фото-монографија је завршни мастер рад на коме је ментор професорка Анамарија Вартабедијан.

ЈП Национални парк Тара и Туристичка организација “Тара – Дрина” Бајина Башта, су издали фото-монографију, подржали и омогућили изложбу.

Bajina BastaGalerija ParobrodizlozbaNacionalni park TaraTaraБеоградБиљана МихајловићизложбаНационални парк ТараПаробродТара планина боговаТО Тара ДринаТуристичка организација Тара - ДринаУК Паробродфотографије
Comments (0)
Add Comment