“Gastromania Hiking Adventure” на Тари

“Gastromania Hiking Adventure” је гастрономска пешачка авантура која ће бити одржана на подручју Националног парка Тара  30. априла ове године.

Ова манифестација има за циљ да представи Тару и Бајину Башту на један нови, несвакидшњи начин. Учесницима ће понудити савршен спој природе и праве домаће хране; непоновљив спој моћне, прелепе планине и старих заборављених укуса; узбудљив спој авантуре и хедонистичког угођаја за непца.

Гости ће моћи да бирају једну од две гастро руте “HEDOMANIA” од 18 км и “HAPPYMANIA” од 10,5 км, једном од најлепших стаза Националног парка Тара. У питању је кружна тура на релацији Рачанска шљивовица – Соколина – Лађевац – манастир Рача – видиковац Црњесково – језеро Јаревац – Рачанска шљивовица. За оне којима је цео круг много и који се одлуче за краћу стазу биће организован превоз од манастира Рача до Рачанске шљивовице.

Дуж стазе, на атрактивним локацијама, биће распоређене трпезе са препознатљивом локалном, домаћом, храном: слатко, џемови, природни сокови од малине, купине, јабуке, најпознатије ракије, сухомеснати производи, чорба од вргања, ловачки гулаш, млечни производи врхунског квалитета, заборављени колачи, „еликсир младости“, и још доста тога! Искључиво домаћи производи припремљени по традиционалним рецептима. Укратко – ЈЕДИНСТВЕНА ГАСТРО АВАНТУРА У ПРИРОДИ!

– Ово је само део изненађења који очекује госте ГАСТРОМАНИЈЕ! Неке тајне ћемо још увек задржати за себе, све док нам не дођете у госте! Позивамо вас да нам се придружите на путу откривања планине Таре и њених скривених блага, на мало другачији начин – кроз хедонистички третман свих ваших чула!- кажу организатори.

Манифестацију организује група ентузијаста из Бајине Баште и великих заљубљеника у природу, планину Тару и локалну храну окупљена око удружења грађана „Тара Ултра“ уз подршку Општине Бајина Башта, Националног парка Тара, ТО „Тара-Дрина“ Бајина Башта и локалних произвођача.

 

Дрина инфо портал

Comments (0)
Add Comment