Додела награда „Туристички цвет“: „Таратурс“ из Бајине Баште најбоља туристичка агенција

У свечаној атмосфери Dream Event Centra у Београду, Туристичка организација Србије је у четвртак, 15. децембра, доделила највиша признања у српском туризму – ‘’Туристички цвет’’, прогласила најуспешније у српској туристичкој привреди током 2022. године и наградила оне који су током године на најбољи начин подигли ниво туристичке услуге, допринели развоју, унапређењу и промоцији домаћег туризма.

На почетку гостима се обратио Министар туризма и омладине Хусеин Мемић сабирајући утиске претходне године и очекивања у наредној 2023. години посебно истичући да је година за нама била рекордна за српски туризам.

У наставку је своје утиске пренела Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, износећи велико задовољство великом броју присутних, уједно се захвалила свим кандидатима и истакла да наставимо да ослушкујемо и пратимо трендове тржишта и предвиђамо потребе туриста, јер само на тај начин можемо да и наредне године бележимо нове рекорде.

Поред високих званица догађају су присуствовали представници локалних туристичких организација, хотела, туристичких агенција, представници медија, организатори манифестација и многи други.

Велику конкуренцију у 37. по реду трци за Цвет чинило је 95 пријављених кандидата распоређених у 7 различитих категорија. За разлику од претходне, ове године су уведене две нове категорије „Инфлуенсер / Блогер“ и „Електронски или штампани медији за представљање Србије као туристичке дестинације“. Избор за најбоље је прошао кроз глас публике и оцене стручног жирија.

Туристичка агенција „Таратурс“ из Бајина Башта по други пут је освојила „Туристички цвет“ у категорији „Рецептивна туристичка агенција“ што је још једна потврда изванредног рада и труда менаџмента и запослених у овој фирми из градића у срцу Подриња. Агенција „ТА Таратурс“ је рецептивна туристичка агенција специјализована за подручје Западне Србије која послује од 2003. године. После великог броја задовољних туриста, како индивидуалних, тако и група, Туристичка организација Србије је прогласила ову агенцију за најбољу рецептивну агенцију за 2015. годину. Данас је „Таратурс“ водећи тур оператор у западној Србији. Туре укључују културно-историјско наслеђе, традиционалну музику и игру, дегустацију хране и пића, контакт и интеракцију са локалним становништвом, природне лепоте Србије … и једну специјалну понуду – кањон реке Дрине и могућност уживања у њему на једном од два брода у власништву агенције.

Са простора западне Србије добитник овогодишње награде „Туристички цвет“ је и Музејско-туристички комплекс „Шарганска осмица“  у категорији „Правни субјект за допринос унапређивању туристичке понуде и промоције туризма“.

Остали добитници награда „Туристички цвет“ за 2022. годину су:

– Туристичка организације Лозница (категорија: Туристичка организација)
– Београдски маратон (категорија: Туристичка манифестација)

– Хотел Фрушке Терме (категорија: Угоститељски објекат за смештај – Хотел)
– Lala Vineyard Glamping Resort (категорија: Остали угоститељски објекат за смештај)
– Борис Радошевић – Лутајући путник (категорија: Инфлуенсер / Блогер)
– ТВ емисија „Шареница“ (категорија: Електронски или штампани медиј за представљање Србије као туристичке дестинације)

Bajina BastataratoursTaratursTuristicka organizacija Srbijeturisticki cvetTuristicki cvet 2022Бајина Баштанајбоља агенцијаТА ТаратурсТуристичка агенција Таратурс
Comments (0)
Add Comment