Центар Златибора се уређује од донација из ЕУ програма

Укупна улагања у изградњу спортског парка Златибор износе 142.000 евра. Од тога je 115.000 добијено као донација, док је учешће општине Чајетина око 26.000 евра, каже заменик председника општине Арсен Ђурић.

Извор: Златиборске вести Фото: Није наведено у извору

„Изградња спортског парка на отвореном у централном делу Златибора повезаће језеро, тениске терене и друге садржаје у јединствен функционални спортски комплекс. Биће то веома садржајан парк, са малом атлетском стазом, теретаном на отвореном, справама и играоницама за децу, праве се и трибине… То је простор за спортско – рекреативне активности, доступан свим грађанима. Овим општина Чајетина, поред уређења локације, жели да створи равнотежу између потреба туриста за комерцијалним садржајима и потреба локалног становништва“, истиче Ђурић.

Општина Чајетина је власник земљишта и овог објекта, док је Туристичка организација Златибор осмислила, разрадила и финансирала израду пројекта. Биће то, нема сумње, још један атрактиван и користан простор који ће обогатити понуду најпосећеније планине Србије.

Извор: Златиборске вести Фото: Није наведено у извору

Што се тиче новог кружног тока на магистрали, општина је добила европску донацију за израду Плана детаљне регулације.

„У ту сврху од ЕУ ПРО смо добили 10.500 евра, а учешће општине је око 4.800 евра. У реализацију израде Плана детаљне регулације кренуће се одмах након спровођења тендера, Тај будући кружни ток на магистрали је врло значајан због регулације саобраћаја и боље доступности околних туристичких објеката и локалитета. Омогућиће лакши и безбеднији пролазак возилима с једне стране ка ауто – кампу, Тић Пољу и даље ка Рудинама, Рожанству и Сирогојну, а са друге стране ка новом хотелу Торник, Дино парку, Чиготи, спортским теренима и другим објектима у центру Златибора“, истиче Арсен Ђурић.

Извор: Златиборске вести / ГЗС

CajetinaEUEU PROZlatiborАрсен ЂурићЗлатиборинфраструктураЧајетина
Comments (0)
Add Comment