ЧАЈЕТИНА: Првацима по 5.000 динара поводом Дечије недеље

У оквиру „Дечије недеље“ која се обележава прве недеље октобра, ђацима првацима са територије општине Чајетина уручене су чланске карте Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ и поклон општине у износу од 5000 динара.

Представници општине Чајетина и Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ су пожелели добродошлицу свим ђацима првацима на територији чајетинске општине. 121 првак добио је бесплатну чланску карту и новчани поклон у износу од 5000 динара, што општинско руководство дефинише као једну од добрих мера која се дуги низ година успешно спроводи на нивоу ове општине, а доказ томе је и број уписаних првака.

Фото: Општина Чајетина

„Сигурно је да амбијент који ми стварамо и који дужи низ година заступамо даје резултате. Најважније је да се бележи пораст броја становника, новорођене деце и броја уписаних ученика у први разред. Смисао бављења политиком или овим послом јесте управо овај да што више буде деце, да се што боље организује једна мала локална самоуправа као што је општина Чајетина и надам се да ће у будућем периоду млади брачни парови ово препознати и да ће за будући живот одабрати општину Чајетину“, истакао је Милан Стаматовић-председник општине Чајетина и поручио родитељима „Основна ћелија нашег друштва је породица и апел родитељима је да више поведу рачуна о својој деци, јер данас у време напретка технологија деца су најизложенија свим врстама порока, злоупотребама и на свима нама је да бринемо о будућим генерацијама“.

Деца из школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини и на Златибору, „Миливоје Боровић“ у Мачкату, Кривој Реци и Шљивовици као и „Саво Јовановић“ из Сирогојна поред наведених поклона добила су и по књигу које је уручио заменик председника општине-Арсен Ђурић. Библиотекари су за децу припремили песме наших завичајних писаца које су им читали а такође су их упознали и са радом библиотеке, начином узимања и чувања књига.

Извор: www.zlatiborpress.rs

Cajetinađaci prvaciђаци првациМилан СтаматовићЧајетина
Comments (0)
Add Comment