ЧАЧАК: Концерт Немање Радуловића и “Double sеns“ оркестра

У организацији града Чачка и  Дома културе Чачак, на градском стадиону у овом граду, у среду 26. јуна, одржаће се концерт светски познатог вилонисте Намање Радуловића. Овај српски виртоуз свираће у пратњи оркестра „Double sеns“. Улаз на концерт ће бити бесплатан.

Немања Радуловић је рођен 1985. године у Нишу. До одласка на студије у иностранство био је ученик Дејана Михаиловића, одржао стотине концерата, освојио бројна признања међу којима Октобарску награду Београда за стваралаштво младих и Награду Таленти године Министарства просвете, а на међународној сцени – прве и специјалне награде у Стрези, у Чешкој, у Литванији, Пољској и Француској.

До сада је одржао преко 900 концерата и снимао за радио и телевизијске станице. Наступао је са многим оркестрима, како у Србији и Црној Гори, тако и у Румунији, Чешкој Републици, Словачкој, Италији, Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Литванији, Пољској, Естонији, Украјини, Кини, Кореји, Јапану, на Филипинима, на Тајланду, а у Француској са Националним оркестром Ил-д-Франс, Канским оркестром, Националним оркестром Лила, под управом диригената као што су Еиђи Оуе, Даисуке Сога, Кристијан Мандеал, Филип Бентер, Венсан Барт… Такође је сарађивао са познатим уметницима као што су Најџел Кенеди, Патрис Фонтанароза, Еманијел Бертран, Ан Куфелек, Ролан Пиду, квартети Илико, Дебиси, Псофос.

Представио се у знаменитим концертним дворанама какве су Тонхалесал у Цириху, Teatr d`šanzelize и Teatr mogador у Паризу, Симфонијска дворана у Осаки. Наступао је на фестивалима у Француској, као што су Flanri muzikal у Ремсу, фестивали у Везеру, Авињону, Фестивал Француског радија у Монпељеу, као и многи други фестивали у Европи и Азији (Жорж Енеску у Букурешту, БЕМУС итд). У сезони 2006/7. наступа у оквиру циклуса Звезде у успону у најугледнијим европским концертним дворанама (Koncertgebau у Амстердаму, Мегарон у Атини, Site d` la muzik у Паризу, Pale d` bozar у Бриселу, Филхармонија у Келну итд.), као и у Karnegi holu у Њујорку.

Дрина Инфо

Double sеnskoncertNemanja RadulovicконцертЧачак
Comments (0)
Add Comment