БРЕГОВИЋ: Волео бих да се спустим низ Дрину

Музика Бијелог дугмета и даље живи, сви је и данас изводе, а четири деценије постојања не славимо као нешто што је завршено и личи на музејски експонат, рекао је данас у телефонској изјави Гласу западне Србије фронтмен ове групе, Горан Бреговић који ће имати концерт 18. јула у Бајиној Башти, на Дринској регати.

Дугме се, каже он, током година мењало и развијало, па се не може ни замислити у формацији као што је данас, а гитара му је мало досадила.

„Четрдесетогодишњицу постојања славићемо свиркама, то нам је идеја. Одржаћемо велики број концерата, седам у Хрватској, Београду, Мостару и још неким градовима у Босни“, најавио је Бреговић.

Он истиче да му је веома драго што ће Бијело дугме наступити у Бајиној Башти јер се група последњи пут састала пре десет година када је одржала концерте у Загребу, Сарајеву и Београду.

„Ми идемо тамо где је публика, а у Бајиној Башти ће имати прилику да ужива у разноврсном репертоару из свих наших периода“, казао је Бреговић и обећао посетицима добар провод јер га и он очекује. Сматра да ће бити пуно света који воли музику Дугмића. На питање да ли ће запловити на Дрини Бреговић је рекао да ће свакако нешто пробати јер је некада имао кајак.

„Њега сам возио на Уни, али то је било давно. Не знам да ли сам у кондицији, али ако будем имао времена волео бих покушам, јер, претпостављам, да ће то бити незаборавно искуство“, закључио је он.

Извор: Глас западне Србије

22. Drinska regataBijelo DugmeGoran BregovicMost fest
Comments (0)
Add Comment