БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА ПЕРУЋЦУ: Марко Томашевић први допливао до крста

Tрадиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“  у Бајиној Башти одржано је данас на језеру Перућац. Петнаест пливача је пливало за звање носиоца Богојављенског крста, а најбржи је био Марко Томашевић.

Фото: Дрина Инфо

Организатори „Богојављенског пливања за Часни крст“ били су Туристичка организација „Тара-Дрина“ и Црквена општина Бајина Башта. Покровитељи манифестације и дугогодишњи дародавци награда учесницима били су фирма Биланс М-рибњак Перућац у власништву Милисава Николића и Златара М Дула Мандића.

Пре пливања свештеници из Бајине Баште одржали су молитву и дали благослов учесницима „Богојављенског пливања“. Црквена општина Бајина Башта је за све пливаче припремила пригодне иконе за поклон.

Фото: Дрина Инфо

Победнику пливања, носиоцу Богојављенског крста, припао је златник, пехар, златна медаља, икона и сат. Најстарији и најмлађи учесници пливања добили су по сат, златну медаљу и икону. Сви учесници су поред икона добили су дипломе и поклоне од стране ТО „Тара-Дрина“

Више стотина посетилаца посматрало је пливање на Перућцу и имало прилику да ужива у куваном вину које су припремили организатори.

 

Bajina BastaBogojavljansko plivanje za Casni krstBogojavljenjeDrinaPerucacPodrinjeБајина БаштаБогојављенско пливање за Часни крстДринаПерућацПодриње
Comments (0)
Add Comment