БАЈИНА БАШТА: Весна Ђурић председница, Миленко Ордагић заменик председника

На данас одржаној конститутивној седници Скупштине општине Бајина Башта изабрано је ново руководство ове подринске општине. Гласовима 24 одборника Српске напредне странке, Српске радикалне странке и Српске народне партије изабрани су председник Скупштине општине, заменик председника, председник и заменик председника општине и чланови Општинског већа. Скупштина општине броји 45 одборника у којој су поред владајуће већине и девет одборника коалиције Народне и Демократске странке, шест одборника Социјалистичке партије Србије, три одборника Здраве Србије, два одборника Социјалдемократске странке и једна одборник Двери.

Весна Ђурић на данашњој седници

Председница општине Бајина Башта у наредне четири године биће Весна Ђурић која је у претходном периоду већ вршила ову дужност. Њен заменик биће Миленко Ордагић који је у претходном сазиву обављао функцију помоћника председника општине Бајина Башта за спорт, омладину и туризам.

Миленко Ордагић на данашњој седници

За чланове Општинског већа изабрани су Недељко Ракић, Драган Тодоровић, Дејан Тимотијевић, Драгић Глишић и Иван Милекић.

Председник Скупштине општине је Младен Лукић који је добио 24 гласа, а његов противкандидат Урош Ђокић 15. За заменика председника Скупштине општине са 24 гласа изабран је  Душко Милекић.

Миленко Ордагић, Весна Ђурић и Младен Лукић

Скупштина је једногласно изгласалa за секретара Скупштине општине Бајина Башта Радину Рајаковић којој је ово шести узастопни мандат, а за заменика секретара Јелену Филиповић.

 

Бајина БаштаВесна ЂурићМиленко ОрдагићСкупштина општине Бајина Башта
Comments (0)
Add Comment