БАЈИНА БАШТА: Уручени кључеве станова за социјално становање

Председница Општине Бајина Башта Весна Ђурић и дректорка Центра за социјални рад Марица Вуковић уручиле су данас кључеве четири стана за социјално становање у насељу Црквине. Кључеве од стана добиле су самохране мајке деце са сметњама у развоју, а у питању је један једнособан стан и три гарсоњере.

Зграде намењене корисницима услуге заштићеног становања направљене су 2004. године и након 10 година су прешле у власништво Општине, а Центар за социјални рад је добио на коришћење како би спровео конкурс у складу са новим правилником који је усвојио Општинско веће. Kонкурс је расписан 31. маја и трајао је 30 дана. За то време на адресу Центра пристигло је девет пријава.

”Kомисија састављена од стручних радника Центра за социјални рад избодовала је све пријаве и с обзиром да су била четири стана на располагању, првих четворо корисника са бодовне листе је добило по стан. Све су то једнородитељске породице, са малолетном децом и са децом са посебним потребама ”, каже Марица Вуковић директорка Центра за социјални рад Бајина Башта

”У оквиру прославе Дана општине Бајина Башта ми смо одлучили да доделимо кључеве корисницима услуге заштињеног становања. Велико ми је задовољство да им данас уручим кључеве од станова јер су се ове мајке већ дуги низ година мучиле у материјално стамбеном смислу. Захваљујући локалној самоуправи која је одвојила средства за реновирање три стамбене јединице, они су сада били у могућности и да добију станове на коришћење. У наредном периоду потрудићемо се да се оспособе и остале стамбене јединице зато што има још корисника коме је овакав вид помоћи неопходан”, каже директорка Центра за социјални рад.

Све породице којима су данас уручени кључеви од станова су изразили задовољство због новог животног простора и захвалили локалној заједници на ономе што чини за њихове породице, пре свега за децу, која ће сада имати далеко боље услове за одрастање.⁣

”Не знам шта бих вам рекла. Након дуго година патње и туге ово ми много значи и не могу да вам опишем радост коју сада осећам. Дуго година сам живела у изнајмљеном стању без адекватних услова за живот. Ово ће свакако значити пуно, како за мене тако и за моју децу. Чини ми се да ће и болест бити мање присутна”, каже Милка Јанковић.

Председница Општине Весна Ђурић је рекла да је данас решено стамбено питање четири породице, а да ће за идућу годину Општина планирати и издвојити средства за адаптацију преостала четири стана.

”Велика ми је част и задовољство што сам данас овде у оваквом окружењу где се осећа расположење, љубав и срећа. Станове су добиле самохране мајке чија деца имају здравствене проблеме. Ово су жене без сталног запослења и без адекватног стамбеног решења. Овде постоје још четири стана која захтевају реновирање тако да ћемо за идућу годину планирати и одвојити буџетска средства и за преостала четири стана, како би још четири породице решиле своје стамбено питање”, изјавила је председница Општине Весна Ђурић.

Пројекат се суфинансира средствима из буџета Општине, а на основу Решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за остваривање јавног интереса у области јавног информисања за територију општине Бајина Башта у 2021. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Дрина инфо портал

 

Bajina BastaMarica VukovicБајина БаштаВесна ЂурићМарица Вуковићсоцијално становањеЦентар за социјални рад
Comments (0)
Add Comment