БАЈИНА БАШТА: Седам одборничких иницијатива пред Општинским већем

Седница Општинског већа Општине Бајина Башта заказана је за петак, 27. августа, а пред већницима ће се наћи четрнаест тачки дневног реда.

Општинско веће

На 13. седници Општинског већа у овом сазиву разматраће се нацрт измена и допуна Одлуке о пијацама, предлог правилника о нормативима и стандардима о пружању услуга социјалне заштите, извештај о раду ЈП ”ББ Терм” и захтеве за коришћење средстава текуће буџетске резерве Установе ”Kултура” и ТО ”Тара-Дрина”. Пред већницима ће се наћи и Информација стручног тима за сачињавање пројекта јавно приватног партнерства са елементима концесије за услуге јавног превоза путника.

Већници ће на овој седници разматрати седам иницијатива одборника Српске радикалне странке Синише Спасојевића, Ивана Марковића и Жељка Јовановића које су они поднели на претходне две седнице Скупштине општине Бајина Башта. Пет иницијатива су достављене у писаном облику са детаљним образложењем док су две поднете усмено на заседању локалног парламента. Реч је о инцијативама за пројектовање и изградњу новог вртића у Бајиној Башти, за измештање и изградњу нове претоварне станице за смеће, за формирање ефикасније јавне управе, за промену назива градског трга у Бајиној Башти и за решавање проблема смећа на Тари кроз сарадњу са градом Ужицем. Усмено су поднети предлози да се усвоји општински дугорочни програм развоја туризма као и да се донесе општинска стратегија развоја спорта како би се на систематичан начин приступило раду и развоју у овим областима.

На седници Општинског већа у петак  ће бити разматрани и бројни појединачни захтеви грађана и удружења из Бајине Баште.

 

Бајина БаштаОпштина Бајина БаштаОпштинско већеПодриње
Comments (0)
Add Comment