БАЈИНА БАШТА: Богојављенско пливање за Часни крст поново на излетишту Рача

Tрадиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“ у Бајиној Башти одржано је данас на излетишту Рача. Четрнаест пливача  пливало је за звање носиоца Богојављенског крста, а најбржи је био Ненад Савић из Бајине Баште.

Фото: Дрина инфо

И поред изузетно тешких услова, високог водостаја и мутне воде, организатори су одлучили да се манифестација ипак одржи, иако је у многим градовима у Србији отказана.

Фото: Дрина Инфо

– У претходних неколико година ова традиционална манифестација одржавала се на језеру Перућац, међутим ми смо одлучили да манифестацију поново вратимо на излетиште Рача, како би што већи број  наших суграђана имао прилику да пропрати сва дешавања. Ове године околности су биле јако тешке, водостај Дрине и Раче изузетно велики, али смо заједничким напором успели да реализујемо све предвиђене активности и да одржимо традицију Богојављенског пливања за Часни крст. Желео бих да се захвалим свима који су учествовали у организацији манифестације а посебно овим храбрим момцима који су одлучили да и у овом тешким околностима ипак пливају. – рекао је за наш портал Милан Ђурић, директор ТО „Тара-Дрина“ Бајина Башта.

 

Организатори „Богојављенског пливања за Часни крст“ били су Туристичка организација „Тара-Дрина“ и Црквена општина Бајина Башта који су свим учесницима даривали пригодне поклоне, док је победник пливања, носилац Часног крста за ову годину, добио и златник.

Фото: Дрина Инфо

Организатори су за све присутне обезбедили и кувано вино.  Више стотина наших суграђана пропратило је сва дешавања на излетишту Рача.

Дрина инфо портал

Comments (0)
Add Comment