8.ПРЕОБРАЖЕЊСКИ КОТЛИЋ У РОГАЧИЦИ: Дрина вет победник

У организацији Српске православне цркве Христовог вазнесења из Рогачице одржан је 8. Преображењски котлић уз учешће 29 екипа, које су се такмичиле у припремању рибље чорбе.

Одлична посећеност манифестације

Жири, кога је предводио познати угоститељски посленик Гвозден Димитријевић, за победничку екипу прогласио је Дрину вет из Рогачице. Друго место припало је екипи из Растишта, док је треће место заузела дружина из Угљевика из Републике Српске.

Капитени победничких екипа са свештеницима из Рогачице

-Имали смо одличан одзив, дошле су екипе из Ужица, Чачка, Пожеге, Ариља, Бајине Баште и њене околине. Такмичење је пратило преко две хиљаде грађана. Имали смо и леп клултурно забавни програм у коме су учешће узеле певачке дружине из Рогачице и Костојевића ,КУД „Миленко Топаловић“ из Бајине Баште, Песник Ђуро и млади фрулаш Милош Петковић. Свим учесницима поделили смо иконе уз захвалнице, а најбоље наградили скромним наградама. Захваљујемо се свим учесницима и посетиоцима и позивамо их да дођу и следеће године. Такође се захваљујемо свима који су на било који начин помогли Преображењски котлић- каже председник Организационог одбора ове манифестације свештеник Божо Главоњић.

Екипа Дрине вет

В.М.

8. Преображењски котлићmanifestacijaRogacicaДрина ветЦрква Христовог Вазнесења
Comments (0)
Add Comment