26. Дринска регата окупила посетиоце из целог света

У Бајиној Башти je у суботу одржан спуст Дрином на 26. Дринској регати – највећој манифестацији на води у овом делу Европе. У спусту је  учествовало више од 2.000 пловила и преко 25.000 људи тако да је ова Дринска регата потукла све рекорде по посећености.

Фото: ТО „Тара-Дрина“

Сам старт Дринске регате трајао је више од сат времена а пут Бајина Башта Перућац неколико сати пред почетак старта је био закрчен аутомобилима.

Прво су кренули дрвени сплавови, као почаст древним дринским сплаварима који су грађу из шума реком превозили. Ове године било је седам сплавова на реци и на сваком од њих између 30 и 40 људи, углавном гостију општине Бајина Башта.

Сплавови пред старт 26. Дринске регате Фото: Дрина Инфо

Организатори су нагласили да су посебно водили рачуна о безбедности учесника и да је било преко 300 припадника безбедности, што ронилаца што људи на копну, али и 12 медицинских екипа.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић каже да су на регати туристи из Аустралије, Немачке, Мађарске, Аустрије, Француске, Црне Горе, Републике Српске.

Старт 26. Дринске регате Фото: Дрина Инфо

„Сви смо данас овде заједно и ово је нешто најлепше што има у Србији. Ово је Србија у малом данас у Бајиној Башти, један од најлепших догађаја који се током године дешава у Србији“, нагласио је Поповић.

 

26. Дринска регатаBajina BastaDrinska regataPodrinjeturizamБајина БаштаДринска регатаПодриње
Comments (0)
Add Comment