23. Дринска регата оборила све рекорде

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин отворио је спуст на 23. Дринској регати, која је ове године окупила више од 20.000 људи само на реци, што је за 20 одсто више него прошле године. Процене су да је преко 100 000 посетилаца прошло кроз Бајину Башту за време трајања манифестације од среде до недеље.
Министар Вулин је на отварању рекао да ова манифестација показује читавом свету лепо лице Србије одавши признање ентузијастима који су је направили и који искрено воле Дрину. Он је изразио захвалност свима који су, како је рекао, немерљиво помогли да Дринска регата постане туристички бренд Србије и да се захваљујући њој за Бајину Башту чује далеко.Докле год живе Срби на обе обале Дрине, то је српска река и тако ће увек бити. Дрина припада сваком од нас, као што Србија припада сваком од нас, и само ако можемо сви заједно да уживамо у овој земљи и у овој реци, можемо да кажемо да је све ово вредело, нагласио је министар.
Утисци учесника 23. Дринске регате су изузетно позитивни а поред тога из Спортско туристичког центра „Бајина Башта“ наглашавају да је ово медијски најбоље пропраћена манифестација са које су прилоге и укључења имале све националне телевизије и поред тога десетине регионалних и локалних телевизија, сви дневни листови као и бројни портали.
У времену од среде до недеље на Дринској регати сте имали прилику да уживате у наступима трубачких оркестара, великом хуманитарном концерту Саше Матића у граду и једном од најбољих издања Мост Феста у последњим годинама. У петак је публику забављао Жељко Јоксимовић док су у суботу изузетну атмосферу направили Бајага и Инструктори и група С.А.Р.С. а оне најупорније је на излетишту подигао на ноге и Марчело. Поред музичког дела скокови са моста и припремање рибље чорбе у перућцу традиционално привлаче бројну публику али и све више учесника.
Организатори најављују да одмах већ почињу припреме за следећу, 24. Дринску регату, која ће се одржати од 19. до 23. јула 2017.  а сам спуст ће бити у суботу, 22. јула 2017. године.
23. Drinska regata23. Дринска регатаAleksandar VulinАлександар ВулинБајина Башта
Comments (0)
Add Comment