САЈАМ ТУРИЗМА: Велико интересовање за понуду Бајине Баште

На 38. Сајму туризма у Београду своје туристичке потенцијале и понуду представило је више од 1150 излагача из 55 земаља света. Земља партнер била је Словенија, а питање “Где још нисте били?” био је мото овогодишње манифестације. Сајам је, од 18. до 21. фебруара, посетило више од 70 хиљада људи, а огромно интересовање посетиоци су показали и за понуду општине Бајина Башта.

Спортско туристички центар „Бајина Башта“ је имао свој излагачки простор у оквиру штанда Туристичке организације регија Западна Србија који обједињује најатрактивнију и туристима најзанимљивију понуду у Србији. На 60 квадрата штанда Бајине Баште своју понуду су представили сви најзначајнији субјекти туризма из Бајине Баште а били су заступљени сви хотелијери, све туристичке агенције из Бајине Баште, власници категорисаног приватног смештаја, Национални парк Тара, најпознатије ракија из Бајине Баште…

Свих дана трајања Сајма посета штанду је била изузетно велика а највише су се тражиле информације о смештају на Тари, сплаварењу на Дрини, планинарским турама и о Дринској регати. Из Службе за туризам Спортско туристичког центра „Бајина Башта“ кажу да су имали велики број састанака са представницима домаћих и страних туристичких агенција, представницима Министарства туризма, Туристичке организације Србије и бројним новинарским екипама које су се интересовале за представљање понуде дестинације Тара Дрина Бајина Башта.

Највећа атракција  штанда и један од нафотографисанијих експоната на Сајму је био експонат медведа који је красио изложбени простор Бајине Баште  а добијен је захваљујући Природњачком музеју у Београду и Националном парку Тара. На  штанду Западне Србије било је и снимања већег броја емисија које су емитоване на националним телевизијама а где су у првом плану били панои са фотографијама из Бајине Баште. Из СТЦ „Бајина Башта“ кажу да им у  наредном периоду предстоји да раде на реализацији договорених активности од којих су неке везане и за сарадњу са кластером „Путевима Тесле“, организацијом „Србија за младе“ као и  тур оператерима.

агенцијеБајина БаштаБеоградски сајам туризма 2016Национални парк ТараПриродњачки музеј БеоградСајам туризма у БеоградуСТЦ Бајина Баштахотелијери
Comments (4)
Add Comment
  • Zoran

    Šta mi imamo da ponudimo? Prepariranog medveda, dva dana regate… i poneku sobu i vikendicu za izdavanje… razrokanu glavnu ulicu, ne uređenu plažu na Drini, malo pontona za raspalim hotelom iznad, itd. Čudno mi toliko interesovanje!?

    • Далибор

      Такво гледање на ствари нас неће далеко одвести. Нормално да има много тога што треба поправити али имамо сигурно једну од најлепших планина, реку Дрину, језера,видиковце… А има стотине викендица и апартмана, ако одете на Тару понекад видећете и сами да је тако. И то веома лепих викендица а ту је и нов хотел у граду и још много тога.

      • Student

        Na doticnog vise niko i ne obraca paznju,ne zna gde vise da ispoljava svoje frustracije,umesto toga,najvise u oci upada doza nepismenosti koja se ogleda u njegovim postovima i komentarima. Pozdrav.

  • DraganаM

    Bravo za Bajinu Bastu! Samo tako nastavite! Obozavam Drinu i Taru!