ОКОНЧАНА ПОТРАГА НА ТАРИ: Тело ловца нашли у амбису

Потрага за Гораном Ђокићем (44) из Бајине Баште који је у недељу на Тари, у атару Јагоштице, са литице пао у амбис дубок 150 метара завршена је у понедељак око 14 часова: спасиоци су пронашли беживотно тело несрећног ловаца на дну кањона, али нису успели да га извуку јер киша и потпуно неприступачан терен отежавају њихова настојања.

На почетку трагања, било је јасно оно што се потврдило на крају, несрећни човек није могао преживети пад са тако велике висине.

– Не преостаје нам ништа друго, него да уложимо све снаге да тело несрећног човека извучемо на врх литице – рекли су спасиоци , након што је тело пронађено.

Ђокић је у недељу у једном тренутку стао на ивицу литице, изгубио је равнотежу и пао.

– Био је са пријатељем, желели су да обиђу једну парцелу, али су се упутили погрешном стазом. Доспели су у неприступачну врлет под којом је кањон дубок око 150 метара. Могло га је зауставити само неко избочење или грана дрвета… Није било шанси да неко преживи такав пад – каже радник Националног парка „Тара“, учесник спасилачке акције.

Током првог дана потраге, припадници Сектора за ванредне ситуације, ватрогасци из Бајине Баште и Ужица, запослени у Националном парку, чланови планинарског и ватрогасног друштва претражили су део терена где људска нога може стићи.

– Ту није било резултата, па је кањон сниман дроном. У понедељак смо започели спуштање ужадима низ литицу и то је на крају дало резултат, али спаса не срећном човеку није било – додају у Националном парку.

У потрази су учествовали и ренџери из Мађарске, који су се у тренутку несреће нашли на Тари.

Ђокић је, сазнајемо, кобног дана био у лову, а код куће је не слутећи да се оваква трагедија може догодити, оставио породицу.

Извор: Вечерње Новости

ЈагоштицаловловацнесрећаТара
Comments (0)
Add Comment