Одборници у петак о буџету, Породичној декларацији, тунелу Кадињача

10. седница Скупштине општине Бајина Башта заказана је за 29. децембар у 10 часова. На дневном реду ће се наћи 18 тачки дневног реда а једна од најзначајнијих је усвајање буџета за 2018 годину.

Општина Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

На скупштини ће бити речи о утврђивању предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о организацији општинске управе као и разматрање кадровског плана управе за 2018. годину. Одборници ће се разматрати и  предлог Кодекса понашања службеника и намештеника општине.

Пред одборницима ће се наћи и разматрање предлога Породичне декларације који је у складу са закључком са прошле седнице Скупштине усагласила радна група сачињена од представника свих одборничких група у локалном парламенту.

Поред бројних мера које ће у више области ићи ка томе да се заштити породица овом декларацијом је предвиђено и оснивање општинског Фонда за подршку породици и лечењу деце. Фонд ће се основати посебном одлуком Скупштине општине најкасније до 31. марта 2018. године а биће му задатак да помаже лечење тешко болесне деце и вантелесну оплодњу. Предвиђено је да се Фонд финансира из општинског буџета, из донација и других извора.

Одборници ће на последњој скупштини у 2017. години разматрати и предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације за тунел испод превоја Кадињача на деоници државног пута Дуб – Дубци. Циљ израде Плана је формирање планског основа за рационално уређивање и коришћење простора, решавање имовинско-правних односа, утврђивање граница између јавног и осталог земљишта и стварање урбанистичко-правних основа за израду техничке документације за уређење и грађење свих предвиђених садржаја на овој територији.

Пред одборницима ће бити и предлог решења о именовању вршиоца дужности директора ЈКП „12. септембар“ и председника Комисије за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа.

На седници ће се разматрати и више планова и програма јавних предузећа за 2018. годину.

Дрина Инфо

 

 

Бајина БаштаСкупштина општинеСкупштина општине Бајина Башта
Comments (0)
Add Comment