Васкршњи концерт „Гоблина“ у Бајиној Башти

На православни Васкрс, у недељу 16. априла, у Културном центру у Бајиној Башти одржаће се концерт шабачког панк бенда „Гоблини“. Предгрупа на традиционалном Васкршњем концерту ће бити група „Незванична верзија“. Почетак је у 21 час а улазнице по цени од 400 динара се могу купити у Установи Култура.

Група Гоблини је основана  1992. године, а оснивачи су били Голуб, Ален Јовановић и Влада Кокотовић.Први албум је објављен 1994. године, а исте године су објавили и други албум, који је донео неколико њихових препознатљивих хитова, али је садржао и неколико песама са првог албума.

Концерти групе су поред сопственог репертоара обухватали и песме Куд Идијота, групе The Clash и песму ,,Куда иду изгубљене девојке (Тамара)“, Бориса Новковића. Албум ,,У магновењу“ је донео медијски бум овој групи. Пуно медијских и концертних хитова су у великој мери популаризовали ову групу.

Велики број концерата је уследио, те је издат дупли ЦД ,,Турнеја У магновењу 96/97″, где је додата и нова песма ,,Punk’s Not Dead““. Група је у том периоду имала велики број наступа и ван земље, посебно у Словенији. У лето 1997. су наступили пре Моторхеад-а на фестивалу рока у Будимпешти.

Група је престала да постоји 2001. године а 2010. су обновили рад серијом концерата.

Бајина БаштаВаскрсВаскршњи концертГоблинипразник
Comments (0)
Add Comment