Црвени крст на новој адреси

У Бајиној Башти у току комплетна реконструкција зграде бивше ветеринарске станице, у којој ће убудуће бити седиште Црвеног крста. Планирани завршетак радова крајем марта 2015. године.

У току се радови на комплетној реконструкцији зграде у којој се у прошлости налазила ветеринарска станица. Зграда је Одлуком Скупштине општине Бајина Башта предата на коришћење локалном Црвеном крсту који ће на тај начин, после дужег времена, имати просторије које су адекватне за обављање њихове делатности. Поред учешћа локалне заједнице (Дринско лимске ХЕ као највећег донатора, Општине Бајина Башта и Националног парка „Тара“), Општина Бајина Башта је добила средства и од међународних донатора за реализацију овог пројекта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Општина Бајина Башта је конкурисала за средства за реконструкцију објекта старе ветеринарске станице код Швајцарске конфедерације – Швајцарске агенције за развој и сарадњу – СДЦ (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC) и добила 3.450.000 динара за овај пројекат. Идеја пројекта „Општински центар за помоћ“ је да се, поред локалног Црвеног крста који реализује разне програме, у овим просторијама реализовати и помоћ деци ометеној у развоју. Објекат ће се реконструисати по међународним стандардима минималних техничких услова за особе са инвалидитетом. Објекат ће бити у потпуности обновљен од инсталација до испуњења стандарда енергетске ефикасности објеката јавне намене. Општина Бајина Башта ће ускоро добити један леп и користан простор намењен људима којима је потребна помоћ – каже Иван Марковић, координатор у општини Бајина Башта задужен за пројектне активности.

-Скупштинском одлуком да се зграда бивше Ветеринарске станице додели Црвеном крсту Бајина Башта у раду организације мења се много тога. У новој згради, на једном месту биће обједињен канцеларијски и магицински простор, као и учионица за реализацију пројекта „И ми постојимо“ – намењеног деци и омладини ометеној у развоју, простор за комерцијалну обуку возача из прве помоћи као и за акције добровољног давалаштва крви. Такође, адекватан је и прилаз за камионе са приспелом хуманитарном помоћи. На крају најбитније од свега је што ће корисници услуга моћи у сваком моменту да добију адекватне информације као и помоћ коју им пружа Црвени крст – објашњава Љиљана Матић, секретар Црвеног крста Бајина Башта.

Планирано је да комплетни радови буду завршени до краја марта 2015. када се заврши поступак јавне набавке и изабере најповољнији извођач радова а потом и изврши технички пријем радова реконструкције и адаптације објекта који ће бити финансиран од стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу. Тада ће се и Црвени крст уселтити у нове просторије. На овај начин биће решен вишегодишњи проблем установе и у великој мери ће има се олакшати свакодневно пословање.

Comments (0)
Add Comment