ТУРИСТИЧКА СЛИКОВНИЦА: Упознавање Бајине Баште и Таре кроз интерактивне задатке

Ових дана из штампе је изашао материјал који је конципиран тако да на двадесетак страна на адекватан и методички примерен начин упозна децу са знаменитостима туристичке дестинације Тара Дрина Бајина Башта. Издавач ове јединствене туристичке сликовнице је Установа Спортско туристички центар „Бајина Башта“ а аутори су др Сања Благданић, доцент на Учитељском факултету у Београду и Наташа Маринковић, професор разредне наставе у Основној школи „Свети Сава“ у Бајиној Башти.

Овај материјал је пре свега намењен деци узраста од 6 до 11 година а омогућава им да упознају различите знаменитости Бајине Баште и планине Таре кроз интерактивне задатке као што су ребуси, слагалице, доцртавање половине цртежа, грађење нових речи, тумачење народних изрека и још много тога.

Ово је први материјал овог типа који је урађен у Србији а да је посвећен деци школског узраста. Пре штампања сав материјал је тестиран са ученицима и показао се као веома добро решење а посебно за ученике који долазе на Тару на рекреативну наставу. Основни циљ целог пројекта је да се на примерен начин код најмлађих посетилаца Бајине Баште популаришу туристички потенцијали, историјске, природне и културне знаменитости овог краја.

Неки од бројних садржаја који су обухваћени су и порекло назива Бајине Баште, река Дрина и легенде о кућици на стени, рибе из Дрине, река Врело, Панчићева оморика, мрки медвед, манастир Рача, Дринска регата…

Засад је туристичку сликовницу „Упознајте Бајину Башту и Тару“ могуће купити у Туристичком информативном центру и сувенирници у Бајиној Башти po цени од 150 динара. Из СТЦ „Бајина Башта“ најављују  да ће ове сликовнице бити понуђене и туристичким агенцијама и школама које на Тари организују рекреативну наставу као примерен радни материјал за децу.

Дрина Инфо

decaDrinainteraktivni zadacislikovnicaTaraturisticka slikovnicaTuristicki inforamtivni centar i suvenirnicaturizamБајина БаштадецаДринасликовницаСпортско туристички центар Бајина БаштаСТЦ Бајина БаштаТаратуристичка сликовницаТуристички информативни центар и сувенирница
Comments (0)
Add Comment