Стаматовић: Ако власт не реагује већ данас, сутра ће Срби постати надничари на властитој земљи!

До пре само десетак дана, бивши премијер бусао се у прса јуначка како ће спречити продају српског земљишта странцима, а његов заменик се клео да ће дати дипломатски имунитет Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, а откако су постали, један председник Републике, а други в.д. премијера, о овим двема животним темама, бриселски двојац на челу државе ћути као заливен – изјавио је председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом Вучићеве последње лажи да ће његова, сада већ бивша влада, „до краја свог мандата“, законски спречити примену оног дела Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) који се односи на либерализацију продаје српске земље страним држављанима, а који ступа на снагу 1. септембра.

– Србији није остало довољно ни времена ни маневарског простора да то реализује, а јучерашње изјаве из тзв. техничке владе, потврђују да још нема ни плана како то да се уради, већ се грађанима продаје магла о томе како су овај проблем решиле чланице ЕУ Пољска и Мађарска, пренебрегавајући факат да иста та Мађарска, преко инвестиција у српски банкарски сектор и под формом помоћи Мађарима, ма где живели, заправо, има амбицију да купује плодно земљиште по Војводини – рекао је Стаматовић, упозоравајући да разни инвеститори, често сумњивих биографија, већ шпартају по северној покрајини и безецују, резервишу и, као, закупљују десетине хиљада хектара, попут непостојеће фирме из Абу Дабија која је, под мистериозним условима, већ, готово бесплатно, добила земљу војних установа у Моровићу и Карађорђеву.

Здрава Србија (ЗС) упозорава да ће, као што већ чини на Златибору, свугде тамо где има политичког утицаја по Србији, позвати грађане, пре свега ратаре, паоре, земљораднике, сточаре и воћаре, да се одупру расипничкој антидржавној осовини Вучић – Дачић која, по налогу својих патрона из Брисела, крчми ресурсе и природна богатства Србије, а од Срба ствара надничаре на њиховој властитој земљи.

Милан СтаматовићЧајетина
Comments (0)
Add Comment