Рок у поноћ славио на домаћем терену

У Дому омладине у Бајиној Башти, 06.02. одржана је рок журка, у правом смислу те речи, а ,,кривац” за тај догађај је бенд Рок у поноћ. Један од најмлађих бендова на нашим просторима славио је јубиларни пети рођендан. Том приликом је своје фанове обрадовао новом песмом ,,Нови дан” која ће се наћи на њиховом албуму првенцу, који ће бити завршен за нешто више од месец дана.


Пред пуном салом, концерт је почео наступом бенда NO@NO из Косјерића, који је својим песмама, као и обрадама рок хитова, показао своје завидно умеће, и побрао симпатије публике. Треба напоменути да је рок музика у Башти, традиционално, добро примљена и заступљена, те је публика шаролика по годинама и структури.

После сат и по времена, када су се чланови бенда NO@NO и публика добро загрејали, на сцену је изашао омиљени бајинобаштански рок састав. Фанови су им изнели на бину велику торту, са њиховим логом, са пет свећица. Тада је почело ,,рокање у поноћ”!

Публика је све песме бенда певала са њима, уз атмосферу која је, помало, заборављена на рок концертима. Од прве до задње песме (а било их је 27), нико у препуној сали није стајао мирно. Треба рећи да је и одабир cover ствари био феноменалан, и потпуно се уклопио у стил свирке (хард рок) овог бенда. Обиловао је жестоким рифовима и гитарским солажама, тако да су се они старији присетили времена ,Guns ‘N’ Roses, а млађи су видели како је то некада било. Чланови бенда су дали све од себе, нису штедели ни себе, ни инструменте да одрже такву атмосферу до самога краја, те су три пута излазили на бис. Песму ,,Кад сетим се ње” бенд је на, захтев публике, свирао два пута, уз задњи гитарски соло који је трајао пуна 4 минута.

Тешко је рећи да ли је више енергије бенд преносио својом свирком и скакањем по сцени ка публици или је црпео енергију од њих. Чланови бенда кажу: – Ми само тако и умемо. Свирамо рок у правом смислу те речи, без експериментисања и калкулација.

По једну нумеру, заједно са бендом, су извели пријатељи групе, Марко, Ања, Никола и Деспа, који су такође самим својим присуством на сцени дали посебан допринос овом роцк догађају.

Лепа је била та рокерска ноћ, у градићу на Дрини, посебно због великог броја младих (извођача и публике) који воле, слушају и живе рекенрол. Има наде…

О бенду

Бенд Рок у поноћ је основан 2010 године. Сви чланови су из Бајине Баште. Прве наступе имају током 2011. године, у Дому омладине у Б.Башти, и по локалним кафићима. Тада свирају, углавном, еx-ју музику, жанр – рок ка хард року. У лето 2012. свирају на „Мост фест”-у у Башти као предгрупа Керберу, и од тада почињу да свирају по клубовима и разним манифестацијама широм Србије и Републике Српске. Свирају као предгрупа великанима наше сцене као што су: Рибља Чорба, ЈУ група, Галија, Ван Гог, Плави оркестар… Крајем 2013. из групе одлази дотадашњи бубњар (који је имао исто година као и остатак бенда – 13), а долази знатно искуснији Дејан Аџић, дотадашњи бубњар групе Бушмани, која је већ била афирмисана. Од тада бенд почиње, поред cover свирки, да прави и своје песме.

На РТС-овом БРМ такмичењу квалификовали су се међу десет бендова (од 237) у финале, као најмлађи састав. План је да до краја марта 2016-те године припреме и сниме комплетан албум. Тренутно имају снимљених 6 песама, од којих су нумере „Кад сетим се ње”, „Вода ватра” и „Волим те”” биле на хиту 202-ке, и хит дана на разним локалним радио станицама.

Музику, текстове и аранжмане за своје песме раде сами. Песме су, углавном, са љубавним текстовима, а музика је јачег гитарског рифа, чвршћа са доста солажа.Труде се да гаје класични хард рок звук, а таква им је и сценска поставка.

Чланови бенда су : Александар Ђунисијевић (16 година) – соло гитара и пратећи вокал, Лука Кунчак (16 година) – главни вокал, Исидор Карадаревић (16 година) – ритам гитара и пратећи вокал, Дејан Аџић (39 година) – бубњеви, Јован Ђорђевић (16 година) – басс.

Контакт: Драган Ђунисијевић (носач, штимер, обезбеђење, возач, родитељ, менаџер)  djunexbb@gmail.com djunex@ptt.rs

Web:Facebook: https://www.facebook.com/rokuponocofficial

Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=rok+u+ponoc

Текст: Драган Ђунисијевић

Извор: www.rockomotiva.com

Бајина Баштапети рођенданпрославарок бендРок у поноћ
Comments (0)
Add Comment