ПАВЛОВИЋ: Истрага о злоупотреби донација у Сребреници

Новоизабрани потпредседник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић најавио је да ће општинска власт и нови начелник покренути истрагу о злоупотребама донираних средстава за ову општину.

„Желимо да јавност сазна где је завршио огромни новац о којем сви причају. Недавно је овде приказан и документарни филм ‘Сребреница’ новинара Авде Авдића о теми злоупотреба сребреничких донација, а који нуди мноштво доказа и докумената о злоупотребама“, истакао је Павловић, који је и председник локалног СНСД-а.

Он каже да су многи усмеравали новац на друге стране и убирали политичке поене на патњи сребреничког становништва, те пита због чега претходне општинске власти нису покретале питање злоупотребе донација о којем се годинама прича у Сребреници и целој БиХ.

Према Павловићевим речима, потребно је да и међународне организације, које су обезбеђивале помоћ, јавно изнесу колико су средстава, на који начин и којим путем обезбедиле за Сребреницу и шта је урађено са тим новцем.

Он је најавио да ће на једној од наредних седница Колегијума Скупштине општине покренути ово питање и да ће се општинска власт озбиљно бавити истраживањем злоупотребе донација.

„То треба `рашчистити` и јавност упознати ко је `прао паре` преко Сребренице и зашто је она и даље изразито неразвијена, иако располаже природним ресурсима значајнијим у односу на готово све друге ресурсе у осталим општинама у Српској“, додао је Павловић.

Он каже да ће бити анализиране и све судске пресуде донесене на штету општине и њених пореских обвезника, али и друге сумњиве радње, те да ће бити објављен списак свих фирми које су сумњиво пословале у Сребреници.

Извор: СРНА
Bosna i HercegovinadonacijeRepublika SrpskazloipotrebeдонацијезлоупотребеРадомир ПавловићРепублика СрпскаСребреница
Comments (0)
Add Comment