Отворен конкурс за избор слогана туристичке регије Западна Србија

У циљу бољег позиционирања и унапређења промотивних активности, Туристичка организација регије Западна Србија расписала је конкурс за избор слогана туристичке регије Западна Србија, која обухвата подручје 10 градова и општина: Бајина Башта, Ужице, Чајетина, Ивањица, Ариље, Пожега, Косјерић, Нова Варош, Пријепоље и Сјеница.
Предложени слоган треба да обухвати карактеристике туристичке регије Западна Србија, која је најпрепознатљивија по планинама: Тари, Златибору, Златару и Голији, Мокрој Гори са Шарганском осмицом и Дрвенградом, Специјалном резервату природе Увац, Манастирима Милешави и Рачи, Цркви Св. Ахилија у Ариљу, Потпећкој и Стопића пећини, Музеју на отвореном Старо село Сирогојно, као и богатој понуди у сеоском туризму.

Како се наводи у саопштењу Туристичке организације регије Западна Србија, слоган би требало да има регионалну компоненту, без фаворизовања иједне од наведених дестинација. Слоган, такође, треба да буде написан на српском језику, без употребе речи „Западна Србија“ и „Србија“. Предлог не сме да садржи слике, цртеже и слично.

На конкурсу могу да учествују сви грађани Републике Србије, као и страни држављани.

Предлози се достављају у писаној форми, лично или поштом, на адресу: Туристичка организација регије Западна Србија, Димитрија Туцовића 52, 31000 Ужице; и то у затвореном коверту са назнаком: Конкурс за избор слогана. Уз предлог обавезно доставити податке о подносиоцу: име и презиме, адресу становања и телефон. Достављање предлога електронском поштом није дозвољено.

Конкурс је отворен до 16. фебруара 2017. године до 12 часова. Сви предлози који буду достављени након наведеног рока, неће бити узети у разматрање. Седмочлана комисија, именована од стране Управног одбора Туристичке организације регије Западна Србија, одабраће три предложена решења која ће бити награђена.

Прва награда: Викенд за две особе у хотелу Палисад на Златибору,
Друга награда: Викенд за две особе Специјалној болници Чигота на Златибору,
Трећа награда: Викенд за две особе у хотелу Панорама на Златару.

Аутори слогана дужни су да са Туристичком организацијом регије Западна Србија потпишу уговор којим се одричу ауторских и других права на предложени слоган чиме остварују право на награде.

Проглашење победнике биће објављено за време Међународног сајма туризма у Београду, који се одржава од 23. до 26. фебруара 2017. године.

Дрина Инфо

 

konkurssloganБајина Баштазападна СрбијаЗлатарЗлатиборконкурсслоганТараТуристичка организација регије Западна СрбијаУжицеЧајетина
Comments (0)
Add Comment