НП ТАРА: Центар Митровца добија потпуно нови изглед!

На конкурсу које је спровело Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Јавном предузећу Национални парк „Тара“ одобрена су средства у висини од 3.500.000,00 динара за партерно уређење платоа на Митровцу.

Према речима директора ЈП Национални парк „Тара“ Драгића Караклића, поред наведеног износа за уређење платоа на Митровцу, тражена су и средства за израду планске и техничке документације за уређење простора уз Перућачко језеро, на потезу од бране до залива у Дервенти, али се на крају Министарство определило само за уређење платоа.

Скица партерног уређења платоа

 

Драгић Караклић

 

„У претходном периоду урађена је комплетна пројектна документација, спроведена је јавна набавка за избор извођача и врло брзо се очекује потписивање уговора и почетак извођења радова. Сами радови обухватају поплочавање тротоара и платоа у самом центру Митровца, непосредно поред Центра за посетиоце Националног парка Тара, опремање простора адекватним мобилијаром и расветом, као и изградња централног кружног постоља на коме ће бити постављена скулптура медведа у дрвету, минималне висине 2 метра.“, наводи Караклић.

Тренутни изглед платоа на Митровцу

 Дрина Инфо портал

Бајина БаштаДрагић КараклићМитровацНационални парк Таратуризамуређење
Comments (1)
Add Comment
  • vlade

    Ne razumem, 30 hiljada eura da se poploca malo tj oko 100 kvadrata. Kakav potpuno novi izgled ce dobiti, na slikama deluje smesno za toliki novac.