Министарство: Дозвола за гондолу на Златибору чим прикупе документацију

Министарство грађевинарства саопштило је да ће издати дозволу Општини Чајетина за изградњу гондоле чим та локална самоуправа прикупи сву потребну документацију. Министарство је у саопштењу навело да „није упознато“ с обећањем о издавању грађевинске дозволе о чему је говорио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић.

„Подржавамо градњу гондоле на Златибору, јер желимо да једно од најомиљенијих туристичких дестаниција у Србији добије што бољи садржај и да буде што посећеније. Свако ко поднесе сву потребну, законом прописану, документацију добиће грађевинску дозволу у најкраћем могућем року. То је закон и он важи за све“, пише у саопштењу.

Министарство је додало и да је Општини Чајетина омогућено да пројекат градње гондоле ради у фазама. „У фебруару је званично одговорено Општини Чајетина и инвеститору која још документа и у којим роковима би требало да поднесе, како да би могли да добију грађевинску дозволу по закону. Исто је поновљено и у бројним телефонских разговорима које су представници министарства имали са представницима општине Чајетина, као и представницима предузећа задуженог за спровођење овог пројекта“, наводи се у саопштењу.

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић изјавио је раније данас да је долазак каравана аутобуса незадовољних грађана у Београд одложен до 19. маја због обећања надлежних у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да ће грађевинска дозвола за изградњу гондоле на Златибору бити убрзо издата.

Извор: Бета

гондолаЗлатиборЗорана МихајловићЧајетина
Comments (0)
Add Comment