ИПАК ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕЊЕ: Најхрабрији на језеру Перућац

Иако је председник општине Бајина Башта раније изјавио да због леда неће бити традиционалног пливања за Часни крст у последњем моменту је одређена нова локација за манифестацију.  Пошто на излетишту Рача не постоје услови за пливање оно ће се одржати на понтонској плажи на језеру Перућац најавио је за Дрина Инфо председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић. Предвиђено је да почетак програма буде у 12 часова али ће све зависити од временских услова.

Богојављење је велики хришћански празник када је по јеванђељу Исус Христос крштен на реци Јордан, а крстио га је Јован Светитељ. На Богојављење су према хришћанском веровању све живе воде свете и отуда је у нашем народу традиција да се тог дана улази у воду да би се добила Божија благодет.

Богојављенско пливање за Часни крст у Бајиној Башти прошле године

Победник пливања за Часни крст добија златник а сви учесници ће добити мајице и дипломе. Пријављивање за учествовање у Пливању за Часни крст трајаће до среде, 18. јануара, до 21 час. Пријављивање се врши у Туристичком информативном центру у Бајиној Башти. За све пријављене је обезбеђен обавезан лекарски преглед у Дому здравља и само уз потврду лекара је могуће учешће. Такође за све учеснике је обезбеђен превоз из Бајине Баште до језера Перућац и назад до по завршетку манифестације .

Дрина Инфо

Бајина БаштаБогојављенско пливање за Часни крстБогојављењеДринаизлетиште РачаСпортско туристички центар Бајина БаштаЦрквена општина Бајина Башта
Comments (1)
Add Comment
  • jovan

    Jel to predednik zbog žandarmerije pomerio u Perućac?