ЕПС: Мијодрагу Читаковићу Повељa са плакетом „Ђорђе Станојевић“

Мијодраг Читаковић, инжењер електротехнике, Предраг Марковић, рударски инжењер и „Гоша ФОМ“ из Смедеревске Паланке добитници су Повеље са плакетом „Ђорђе Станојевић“ за 2015. годину. Повеље и плакете за веома значајан допринос развоју ЕПС-а уручили су проф. др Бранко Ковачевић, председник Надзорног одбора ЈП ЕПС и Александар Обрадовић, директор ЕПС-а. За „Гоша ФОМ“ признање је примио Срђан Димитријевић, генерални директор тог предузећа.  
Мијодраг Читаковић
Свечаности доделе признања присуствовали су Мирјана Филиповић, државни секретар у Министарству рударства и енергетике, Љубо Маћић, председник Савета Агенције за енергетику, извршни директори и чланови пословодства ЈП ЕПС.
Проф. др Бранко Ковачевић истакао је да је Ђорђе Станојевић отац наше електроенергетике, а Србија једна од три земље у свету која је још 1894. године имала наставу електротехнике.
– Од краја 19. века до данас електропривреда је најзначајнија делатност у Србији, а „Електропривреда Србије“ задржала је у до данас ту традицију – рекао је Ковачевић.
Александар Обрадовић, директор ЈП ЕПС, нагласио је да ће 2015. година бити дубоко уписана у историју „Електропривреде Србије“.
– Промене спроводимо у складу са политиком Владе Србије, али без доприноса свих чланова Надзорног одбора и подршке Владе Србије и Министарства рударства и енергетике, оне не би биле успешно спроведене. Министарство рударства и енергетике показало је да стоји уз „Електропривреду Србије“ и то је додатна обавеза за још боље резултате – рекао је Обрадовић.
Државни секретар Мирјана Филиповић честитала је добитницима на вредном признању и нагласила да очекује наставак реформи у ЕПС-у са још бољим резултатима.
У име добитника захвалио се Мијодраг Читаковић и рекао да ЕПС иде напред и постиже зацртане циљеве.
– Оно што је направљено у претходних 40 година представља базу за све оно што ће ЕПС направити у будућности. Желим да ЕПС не буде лидер само у Србији, већ и на Балкану и шире. ЕПС има снаге, знања и квалитета да то постигне – истакао је Читаковић.
Comments (0)
Add Comment