ДОДИК: Караџић је у праву, Сребреница се мора расветлити

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је сагласан са ставом првог председника Српске Радована Караџића „да је за Сребреницу крив издајник српског народа, који је највише оштетио српске интересе“, те поновио да би било најбоље да се формира међународна комисија која би утврдила истину о дешавањима у Сребреници.

„Слажем се да би наша позиција била много боља да није било Сребренице, коју су многи користили као изговор да крше међународно право. Има доста неистина и подметања у вези са Сребреницом и најбоље би било да се направи међународна комисија, која ће тачно утврдити ко је био војна, а ко цивилна жртва, и ја бих такав извештај први подржао“, рекао је Додик за београдски „Ало“.

Први председник Републике Српске Радован Караџић изјавио је за „Недељник“ да је питање Сребренице најтеже питање које је дeо процеса који се против њега води у Хашком трибуналу.

„Ко год да је то урадио, био је издајник српског народа и највише је оштетио српске интересе. То се никада није десило у нашој историји и није се смело догодити ни сада… За нас је то било потпуно неочекивано и невероватно“, истакао је Караџић.

Милорад ДодикРадован КараџићСребреница
Comments (0)
Add Comment