„БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ“: Победник је Петар Први Вучковић

Данас је на језеру Перућац, на понтонској плажи, одржана традиционална манифестација „Богојављенско пливање за Часни крст“. Уз пригодан програм и кувано вино у идиличном амбијенту под дебелим снежним покривачем  пет најхрабријих пливача из Бајине Баште је пливало за част носиоца Богојављенског крста. Манифестација је по први пут одржана на Перућцу за разлику од претходних година када је била на излетишту Рача а до крста је први допливао Петар Први Вучковић.

Фото: Дрина инфо портал

Дугогодишњи спонзор манифестације, Милисав Николић, власник рибњака „Биланс М“ и ове године је дародавац златника који је уручен победнику. Сву учесници у пливању су од стране Црквене општине Бајина Башта добили на поклон иконе а Установа Спортско туристички центар „Бајина Башта“ је свим учесницима обезбедила мајице, дипломе и друге пригодне поклоне.

Сви учесници пливања који су и у претходним годинама учествовали у Богојављенском пливању кажу да је ове године било убедљиво најхладније. Победник није имао никаквих специјалних припрема за ово пливање док остали учесници кажу да ће се и следеће године опробати на овој манифестацији.

Дрина инфо портал

Бајина БаштаБогојављенско пливање за Часни крстПерућацПетар Први Вучковић
Comments (1)
Add Comment
  • vladebb

    Zar se neko zaista zove ovako??? Jel ovo neka šala?