БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ: Бане Мојићевић уручио позлаћени крст победнику Луки Јашићу

БАЈИНА БАШТА – Данас је на излетишту Рача, на обали Дринe, одржано традиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“. Од једанаест пријављених такмичара после одустајања и лакарских прегледа шест храбрих момака се такмичило у пливању на 33 метра.

Учесници Богојављенског пливања са организаторима и дародавцима награда

Најбржи је био двадесеттрогодишњи Лука Јашић коме је ово био трећи тријумф на Богојављенском пливању. Победнику је позлаћен крат уручио наш познати певач Бане Мојићевић, који је то урадио у име дародавца крста Милисава Николића, власника рибњака Перућац.

Организатор манифестације Спортско туристички центар „Бајина Башта“ обезбедио је за све посетиоце  кувано вино док су за све учеснике пливања припремљене медаље и пригодни поклони. Пре самог пливања свештеници из Бајине Баште су одржали молитву и дали благослов учесницима „Богојављенског пливања“. Троструки победник Лука Јашић добио је поред медаља и поклона и победнички пехар који му је уручио председник општине Бајина Башта, Радомир Филиповић. Позлаћени крст победнику је у име Милисава Николића уручио Бане Мојићевић. Ово је већ трећа година како је власник рибњака Перућац дародавац крста за манифестацију а он је најавио да ће то бити и следеће године. Данашње пливање пратио је велики број  посетилаца по пријатном дану поред реке Дрине.

Дрина Инфо портал

Бајина БаштаБане МојићевићБогојављенско пливање за Часни крстДринаизлетиште РачаЛука ЈашићСпортско туристички центар Бајина БаштаСрпска Православна Црква
Comments (1)
Add Comment
  • ivica

    Pozdrav junacima, i radetu Saricu !