Бајина Башта: Свечано отворена реновирана спортска хала

У Бајиној Башти је јуче отворена реконструисана спортска хала, за чију обнову је део средстава обезбедила Амбасада Краљевине Норвешке у Србији а остатак је финансиран из буџета општине.

Завршетком хале Бајина Башта је, после пуне три деценије, добила објекат који је у потпуности приведен намени и опремљен у складу са најсавременијим стандардима.

„Урадили смо један општи посао. После 30 година имамо праву спортску халу“, изјавио је на отварању директор Спортско туристичког центра Бајина Башта Дејан Млађеновић, који се захвалио свима коју су учествовали у овом подухвату. Овом прилико су додељене и захвалнице најзаслужнијим за успех овог пројекта. Иван Марковић је добио захвалницу као аутор пројекта, Драган Марковић, председник Српско норвешког друштва пријатељства, за несебичну помоћ, Предраг Јовановић испред предузећа Роломатик ДОО за одлично изведен пројекат а Радомир Филиповић као председник општине Бајина Башта. Накнадно ће захвалнице бити уручене и амбасадору и заменици амбасадора Краљевине Норвешке.

Овом  приликом одиграна је и ревијална фудбалска утакмица између тима домаћина и екипе глумаца из филма „Монтевидео“. У регуларном делу резултат је био 5:5 а домаћин је славио на пенале.

Отварању хале присуствовао је велики број људи од чега су најсрећнији били малишани који су дошли да виде своје филмске јунаке из чувеног филма. Овом приликом прикупљана су средства за лечење малог Деспота Лазића из Бајине Баште, који болује од неизлечиве и ретке генетске болести коју карактерише јак бол при сваком додиру због претеране осетљивости коже. Прикупљено је преко 270 000 динара које су  дониране породици малог Деспота који је заједно са државним секретаром у Министарству спорта извео почетни ударац на утакмици.

У оквиру реконструкције хале урађена је санација крова, потпуно облагање хале алуминијумским панелима, уређење улазног хола, молерски радови на унутрашњости, опремање тоалета и прилагођавање улаза за особе са инвалидитетом.

отварањеспортСпортска хала Бајина БаштаСпортско туристички центар Бајина Баштатуризам
Comments (0)
Add Comment