БАЈИНА БАШТА: Најсавременија подлога за спортске терене

Бајина Башта је увек имала изузетан спортски центар јер су терени за велики број спортова на једном месту а то су давно урадили људи који су имали осећај и потребу за омогућавање бављења спортом пре свега млађим генерацијама. Нажалост дужи низ година није било озбиљнијих улагања у спортску инфраструктуру али после прошлогодишње изградње нових тениских терена почела је санација и адаптација и терена за остале спортове у Спортско-рекреативном центру „Браћа Милутиновић“ у Бајиној Башти.

За наш портал о досад урађеној спортској инфраструктури и даљим плановима говори Дејан Млађеновић, директор Устнове Спортско туристички центар „Бајина Башта“ која је газдује спортским центром у Лугу.

-Бетонски кошаркашки терени последњи пут су обновљени пред МОСИ игре 2002. године а будући да велики број наших суграђана их непрекидно користи а да је асфалт готово употпуности испошћен и да су неадекватни услови за бављење спортом јер долази до клизања и сличних услова који могу довести до повреда у сарадњи са Општином Бајина Башта одлучили смо да кренемо у реконструкцији ових терена. Са тим у вези контактирали смо фирму која се професионално бави овим пословима и која има изванредну референц листу и која је радила све терене у највећим градовима у Србији. Што се тиче тениса нпр. ова фирма је једини увозник за Србију подлоге која се користи на ЈУ ЕС Опену.

Најпре смо решили да сређујемо кошаркашке терене јер велики број деце и наших суграђана који се рекреативно баве спортом су непрекидно на тим теренима. Подлога коју смо урадили је мултифункционална а поред основног слоја који се ставља стављена су још три слоја да би овај завршни зелено плави био последњи четврти премаз. Ови терени имају гаранцију 20 година и поред очигледног естетског изгледа они омогућавају да се игра кошарка без обзира на временске услове и да нема клизања. Такође смо урадили и дренажу у том делу тако да  вода из улице Будимира Јелисавчића не одлази на кошаркашке терене већ је уцевљена и води се у кишну канализацију. – каже Дејан Млађеновић.

– Молио бих суграђане да пробамо да чувамо све ове терене јер жваке, отпаци и све што се баца може да оштети подлогу. Ми као Установа ћемо наравно одржавати терене и они су изузетно лаки за одржавање али суштина је да пробамо сви да их сачувамо. У наредом периоду ћемо кренути да решавамо проблем и осталих терена, и за мали фудбал односно рукомет и одбојку. Ја очекујем да ћемо то завршити до краја године тако да ћемо ићи део по део реконструкцију нашег спортско центра. Поред терена за велики фудбал и помоћног фудбалског терена који се користе полупрофесионално имамо и обавезу санације терена које наши суграђани користе за рекреацију.

Уз помоћ Хидроелектране у наредном периоду ћемо оградити помоћни терен који је због чињенице да се ми не одоносимо на начин како би требало према њему, пре свега због уништавања ограде, можемо доћи у ситуацију да га не можемо поново урадити јер је скуп. По завршетку ограде урадићемо и видео надзор па ћемо имати ситуацију да се терени могу користити само према распореду а сваки неовлашћен улазак на помоћни терен ће бити забележен и достављен полицији. Ми морамо имати друштвену одговорност да не можемо уништавати нешто што је заједничка имовина свих нас.

Кошаркашки терени су урађени уз свест и општинског руководства и нас у Спортско туристичком центру да морамо што више оздравити нашу Бајину Башту и да пробамо да што више деце усмеримо ка спорту али не само деце већ и шире популације. Такође очекујем од свих наших суграђана да водимо бригу о овим теренима јер ништа не вреди и ако направимо нешто а то се не чува а терени ако се нормално користе имају гаранцију 20 година. – наглашава директор С.Т.Ц. „Бајина Башта“

Бајина БаштаЛугспортСпортски центарСпортско туристички центар Бајина Баштатерени
Comments (0)
Add Comment