БАЈИНА БАШТА: Глумци из „Монтевидеа“ поводом завршетка реконструкције хале

Сутра (17. јануар) је свечано отварање реконструисане спортске хале у Бајиној Башти. У оквиру отварања биће одиграна ревијална фудбалска утакмица између тима домаћина и екипе глумаца из познатог филма „Монтевидео, Бог те виде“. Званични део церемоније почиње у 17 часова, од 17.30 је утакмица малишана из Бајине Баште а од 18h игра екипа „Монтевидеа“ против „Бајине Баште“. Најављено је да ће отварању присуствовати представници амбасаде Краљевине Норвешке а очекује се и присуство представника Министарства омладине и спорта као и многобројних других званица из региона. У склопу овог догађаја прикупљаће се средства за лечење малог Деспота Лазића из Бајине Баште, оболелог од ретке неизлечиве и генетске болести. Волонтери Црвеног Крста ће на улазу у халу бити код кутије у којој ће се прикупљати средства.

Завршетком спортске хале Бајина Башта је, после пуне три деценије, добила објекат који је у потпуности приведен намени и опремљен у складу са најсавременијим стандардима. У оквиру реконстукције хале урађена је санација крова, потпуно облагање хале алуминијумским панелима, уређење улазног хола, молерски радови на унутрашњости, опремање тоалета и прилагођавање улаза за особе са инвалидитетом. Део радова финансиран је из средстава фонда амбасаде Краљевине Норвешке у Србији а други део обезбеђен је из буџетских средстава.

Из Спортско туристичког центра „Бајина Башта“ позивају суграђане да  својим присуством увеличају овај догађај од великог значаја за развој спорта и туризма Бајине Баште  а да у исто време покажемо и хуманост и помогнемо нашем суграђанину Деспоту.

Бајина БаштаБог те видеоглумциДеспот ЛазићМонтевидеоотварањереконструкцијаспортСпортска халаСпортско туристички центар Бајина Баштатуризамхуманитарна утакмица
Comments (0)
Add Comment