23. DRINSKA REGATA: Marčelo na Most Festu 23. jula

0 1.145

Poznati srpski reper Marko Šelić Marčelo nastupiće na drugoj večeri festivala Most Fest u okviru 23. Drinske regate u Bajinoj Bašti. Drinska regata se ove godine održava od 20. do 24. jula a Most Fest kao sastavni deo manifestacije je 22. i 23. jula.

Foto: Marko Obradović Edge / fb.com/marcelodefacto
Foto: Marko Obradović Edge / fb.com/marcelodefacto

Marčelo je objavio pet studijskih albuma – De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treću stranu medalje (2008), Decu i Sunce (zajedno sa svojom grupom Filter, 2010) i Napet šou (2014), te roman Zajedno sami (2008), zbirku raznovrsnih tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), roman Malterego – knjiga prva: Rubikova stolica (2012) i stotinak kolumni za razne redakcije. Posebnu pažnju javnosti skrenuo je tekstovima svojih pesama, kojima je zavredeo priznanja poput nagrade TV Metropolis (najbolja pesma) i Davorin za 2006. i 2009. godinu (najbolji urbani/rok album), a spot za Pozerište prvi je srpski spot uvršten u World chart express evropskog MTV-a.

Njegov prvi album bio je najprodavanije izdanje godine na listi IPS-a, koja se uzimala za najrelevantniju u zemlji, kada je reč o alternativnoj muzici. Muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo, odavno je postao svojevrsni glasnik mlade generacije. Buntovnik oštrog pera, kako sebe naziva, kroz društveno angažovane pesme brutalno i nemilosrdno opisuje našu stvarnost.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena