23. ДРИНСКА РЕГАТА: Марчело на Мост Фесту 23. јула

0 1.120

Познати српски репер Марко Шелић Марчело наступиће на другој вечери фестивала Мост Фест у оквиру 23. Дринске регате у Бајиној Башти. Дринска регата се ове године одржава од 20. до 24. јула а Мост Фест као саставни део манифестације је 22. и 23. јула.

Фото: Марко Обрадовић Edge / fb.com/marcelodefacto
Фото: Марко Обрадовић Edge / fb.com/marcelodefacto

Марчело је објавио пет студијских албума – De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Трећу страну медаље (2008), Децу и Сунце (заједно са својом групом Филтер, 2010) и Напет шоу (2014), те роман Заједно сами (2008), збирку разноврсних текстова О људима, псима и мишима (2009), роман Малтерего – књига прва: Рубикова столица (2012) и стотинак колумни за разне редакције. Посебну пажњу јавности скренуо је текстовима својих песама, којима је завредео признања попут награде ТВ Метрополис (најбоља песма) и Даворин за 2006. и 2009. годину (најбољи урбани/рок албум), а спот за Позериште први је српски спот уврштен у World chart express европског МТВ-а.

Његов први албум био је најпродаваније издање године на листи ИПС-а, која се узимала за најрелевантнију у земљи, када је реч о алтернативној музици. Mузичар и писац Марко Шелић Марчело, одавно је постао својеврсни гласник младе генерације. Бунтовник оштрог пера, како себе назива, кроз друштвено ангажоване песме брутално и немилосрдно описује нашу стварност.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена