22. DRINSKA REGATA: Pet dana vrhunskog provoda

0 295

Ovogodišnja 22. Drinska regata u Bajinoj Bašti organizuje se od 14. do 19. jula. Drinska regata  je već duži niz godina sadržajno i po broju posetilaca među najznačajnijim turističkim manifestacijama u Srbiji. Po rečima organizatora iz S.T.C. „Bajina Bašta“ cilj je da se tokom manifestacije  predstavi kompletna turistička ponuda Bajine Bašte ali i šireg regiona. Regata je najposećeniji događaj u zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi u regionu.

DrinskaRegataBBasta

Ove godine je pored centralnog dešavanja a to je veliki karnevalski spust rekom Drinom i uobičajenih pratećih dešavanja obezbeđen izuzetan muzički program. Manifestacija se otvara u utorak, 14. jula, takmičenjem mladih i pionirskih trubačkih orkestara sa područja zapadne Srbije i Moravičkog i Raškog okruga u kvalifikacijama za učešće na 55. Saboru trubača u Guči.

Lexington

Drugi dan Drinske regate je predviđen za koncert Leksington benda u  sportskom centru u Lugu. Trećeg dana manifestacije u Perućcu se pored rečice Vrelo odvija tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe dok je za veče predviđen nastup Dženana Lončarevića u S.R.C. „Braća Milutinović“.

17. jula od 17 časova odvijaju se egzibicioni skokovi sa mosta u reku Drinu a malo posle toga na izletištu Rača je prvo veče Most Festa. Publiku će prvo veče zagrejati trubački bend Dejana Petrovića a zatim sledi nastup proverenih rokera grupe Van Gogh.

DPVG

Centralno dešavanje manifestacije je karnevalski spust rekom Drinom koji kreće iz Perućca od 11 sati. Pored svih onih koji se svake godine vraćaju na Regatu za ovogodišnju manifestaciju najavljen je veliki broj organizovanih grupa stranih turista. Uveče je drugi dan Most Festa gde će nastupiti grupa Sharks snakes and planes a zatim kreće veliki koncert Bijelog Dugmeta povodom 40 godina od osnivanja ove kultne grupe. Publiku će do duboko u noć zabavljati Goran Bregović i jedan od pevača Bijelog Dugmeta Alen Islamović.

U periodu od 14. do 19. jula biće organizovan mini sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

Detaljnije informacije o programu Drinske regate možete pogledati ovde .

Drina Info Portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena