FILIPOVIĆ: Gradimo i posle izbora

9 575

BAJINA BAŠTA. Kraj kalendarske zime i početni dani ovogodišnjeg proleća bili su vrlo lepi pa su oživela mnoga gradilišta uglavnom u gradu,ali i u seoskim sredinama. Bili su to ujedno i „sitni sati“ pred izbore za predsednika Srbije pa se začas pronela priča da se to sve radi zbog izbora. Izbori dođoše i prođeše, a radovi se nastaviše i proširiše.

Radomir Filipovic-Mi radimo prema planu, nikako u izborne svrhe. Kampanja traje mesec, dva, izbori jedan dan, a mi radimo cele godine. Tu smo da rešavamo probleme građana i stvaramo im bolje životne uslove. Konkretno krajem aprila krenuli smo u veliku akciju da u gradu rešavamo probleme sa sokacima na više mesta. To su delovi koji nikada neće biti ulice, ali su značajni građanima zbog prilaza kućama. Asfaltiramo ih, rešavamo usput i druge probleme na tim mestima. Uradili smo već devet sokaka. U planu je da uradimo 21 sokak. Moram da pohvalim građane jer se masovno uključuju u akcije. Osim učešća od 20 % u asfaltiranju, pomažu u uređenju putne okoline tako da radovi idu brže i lakše- kaže predsednik opštine Radomir Filipović.

Rade se sokaci na više mesta, oko bivše Veterinarske stanice, u Višesavi a o onom u Čučkovićima predsednik Filipović kaže:

– Od kako sam ja na čelu opštine, u Čučkovićima samo u jednom sokaku intervenisali smo jedanaest puta posle obilnih kiša. Saniramo to, nove kiše to sve ponište i sve tako. Sad smo postavili asfalt. Padaju kiše, ali problema tu više nema. Smatramo da je jedino rešenje za grad da se prema mogućnosti postavlja asfalt na svakom mestu jer je to u konačnom mnogo isplatljivije, za građane bolje.

Planirana rekonstrukcija državne saobraćajnice kroz Bajinu Baštu je izostala. Predsednik Filipović kaže da je sve dogovoreno sa Putevima Srbije i generalni direktorom Zoranom Drobnjakom, ali da radovi kasne iz razloga što izvođač Putevi Užice nije bio u mogućnosti da se angažuje zbog velikih radova na putu Bajina Bašta – Rogačica. Ono što posebno raduje je podatak da su Putevi Srbije prihvatili svoje učešće u projektovanju tunela Kadinjača i da je potpisan sporazum sa njima od strane naše opštine i Užica oko nastavka daljih radova. Filipović ističe da mu je drago što u susretu sa građanima oni ističu da se sada više gradi u gradu nego ranije.

Krpljenje ulica u Bajinoj Bašti
Krpljenje ulica u Bajinoj Bašti

Na pitanje šta je sa planiranim radovima na Trgu „Dušana Jerkovića“, prvi čovek opštine veli:

– Gradski trg nam je veliki problem. Još uvek čekamo projektnu dokumentaciju. U međuvremenu krenuli smo da uredimo drvored u Glavnoj ulici i neravnine oko njega. Trg je autorsko delo arhitekte Tome Markovića i on se već interesovao šta mi to želimo da menjamo. Ne možemo zadržati one klizave površine. Ipak, sačekaćemo da struka kaže svoje i da rešenje. Imamo volju Hidroelktrane, Nacionalnog parka i nekih privatnih preduzeća da pomognu da trg bude lep i funkcionalan. Napominjem da ćemo ove godine rekonstruisati i pet velikih ulica i konačno rešiti sve probleme vezane za Planu.

Radovi na kanalizaciji i trotoarima
Radovi na kanalizaciji i trotoarima

Mnogo godina priča se o potpunom povezivanju opštine Bajina Bašta sa Kosjerićem asfaltnim putem.Na postojećem je potrebno asfaltirati još sedam kilometara pa da to bude kompletirano.

– Postoji dobra volja opština, Putevi Srbije su dali zeleno svetlo. Problem je što je predračun za tih sedam kilometara vredan 200 milina dinara. To je previše. Ostaje da Putevi Požega, kao planer predračuna, daju razjašnjenje šta je to što toliko košta. Posle toga doneće se konačna odluka – ističe predsednik opštine Radomir Filipović.

V.M.

Drina Info

9 komentara
 1. Bajinobastanin kaže

  Sto ga ne pitaste sto ga uhapsise i jel jos ima morala da se naziva predsednikom opstine posle agcije Signal?Hoce li biti ostavke

  1. Ja kaže

   Svakom razumnom coveku je jasno da je to bila neka politička igra koja je nanela štetu i predsedniku i opstini a da nije bilo licne koristi(11 tona cementa).Na žalost to je duševna hrana za sve zlonamerne.Vreme ce pokazati a činjenica je da se vise nikad nije radilo i to zahvaljujući licno Filipovicu.

   1. Bajinobastanin kaže

    Ti druze ili zivis na planeti Mars ili primas debelu kintu da po netu branis ove nazovimo lokalne politicare.Grad nikada nije bio u losijem stanju,rupe na sve strane,smrdi kanalizacija na glavnoj ulici,nista se ne gradi,nikakva fabrika nije otvorena,nikakva nova manifestaija nije smisljena,a turisticka infrastruktura ne postoji.Izadji iz svoga sna i prosetaj ulicom.

    1. Ja kaže

     Gde smrdi na glavnoj ulici?Skoro svaki dan prošetam i nisam osjetio.Opstina ne otvara fabrike to vreme je nažalost davno prošlo.Nabrojacu ti nekoliko gradilišta:stacionar doma zdravlja,kanalizacija u dužini od oko 6 kilometara i tri emsir jame(nadji na internetu šta su emsir jame),za 15 dana se otvara tender za OŠ Rajak(zamjena stolarije,fasada,podovi,asfaltiranje celog igrališta i kišna kanalizacija),vodovod od Crkvina do Čučkovića(vise domaćinstava po prvi put dobija gradsku vodu).Prosetaj kroz Crkvine i videces 5 ulica asfaltiranih i još dve u pripremi.Prodji obilaznicom vidi trotoare i vidi koliko je sporednih ulica asfaltirano.To sto je loše uradjeno(niskogradnja uzice) se ponovo asfaltira o njihovom trošku.Upravo sam se informisao počinje za koji dan i kupljenje rupa po gradu i asfaltiranje oko drveća na glavnoj ulici.Seti se šta je uradjeno pre otprilike tri godine pa unazad jedno deset.Ko radi taj i gresi ali se u građevini da sve popraviti.Nemoj padat pod uticaj neradnika i dežurni kritičar a misli malo svojom glavom.

    2. Ja kaže

     I da dodam 3 ulice iznad veterinarske,majmunsko brdo.Nazalost ima toga mnogo sto treba uraditi ali da je radjeno u prethodnom periodu kao u ove zadnje tri godine.

 2. Boban kaže

  Za početak bar poravnjajte put za Planu slomismo noge, poderasmo obuću i uništismo auta. Ili nam vratite pare od kojih smo asfaltirali put, koji Vi uništiste- eto već 5ta godina stoji tako. Obećali ste isto i prošle godine. Samo kupujete vreme.
  Sramota! Ako i znate za tu reč.

 3. Milan kaže

  Najbitnije je da je Glišić asfalirao zabit svoga sela do vrha čuke. A po gradu rupa do rupe, a stari put BB- Tara i nema asfalt. Skinuli ga stručnjaci!

  1. Ja kaže

   A gde je ta zabit?Glisiceva kuća je u Rogacici pored puta,u Crvici pored puta i u Crkvinama.

 4. Bb kaže

  Kad se ništa neradi onda nema ni kritika ni problema.Najbitniji projekat za Bajinu Bastu je izgradnja kolektora pored reke Pilice koji se realizuje po planu.Konacno dobijamo cistu reku i mogućnost izgradnje i šetališta pored reke.Sledeci projekat je i izrada postrojenja za preciscavanje i Bajina Basta će biti jedna od retkih Opstina u Srbiji ako ne i jedina koja je resila i problem sakupljanja otpada i otpadnih voda.Trenutno se izvode radovi na stacionaru doma zdravlja,izrada vodovoda Bacevci,raspisan je tender za OŠ Rajak Pavicevic.Ima grešaka u izvođenju radova na obilaznici ali ce biti otklonjeni i te prepravke i na obilaznici i na deonici puta BB Rogacica nekostaju opstinu ni jedan dinar(nadzor je republički).

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena