ФИЛИПОВИЋ: Градимо и после избора

9 576

БАЈИНА БАШТА. Крај календарске зиме и почетни дани овогодишњег пролећа били су врло лепи па су оживела многа градилишта углавном у граду,али и у сеоским срединама. Били су то уједно и „ситни сати“ пред изборе за председника Србије па се зачас пронела прича да се то све ради због избора. Избори дођоше и прођеше, а радови се наставише и проширише.

Radomir Filipovic-Ми радимо према плану, никако у изборне сврхе. Кампања траје месец, два, избори један дан, а ми радимо целе године. Ту смо да решавамо проблеме грађана и стварамо им боље животне услове. Конкретно крајем априла кренули смо у велику акцију да у граду решавамо проблеме са сокацима на више места. То су делови који никада неће бити улице, али су значајни грађанима због прилаза кућама. Асфалтирамо их, решавамо успут и друге проблеме на тим местима. Урадили смо већ девет сокака. У плану је да урадимо 21 сокак. Морам да похвалим грађане јер се масовно укључују у акције. Осим учешћа од 20 % у асфалтирању, помажу у уређењу путне околине тако да радови иду брже и лакше- каже председник општине Радомир Филиповић.

Раде се сокаци на више места, око бивше Ветеринарске станице, у Вишесави а о оном у Чучковићима председник Филиповић каже:

– Од како сам ја на челу општине, у Чучковићима само у једном сокаку интервенисали смо једанаест пута после обилних киша. Санирамо то, нове кише то све пониште и све тако. Сад смо поставили асфалт. Падају кише, али проблема ту више нема. Сматрамо да је једино решење за град да се према могућности поставља асфалт на сваком месту јер је то у коначном много исплатљивије, за грађане боље.

Планирана реконструкција државне саобраћајнице кроз Бајину Башту је изостала. Председник Филиповић каже да је све договорено са Путевима Србије и генерални директором Зораном Дробњаком, али да радови касне из разлога што извођач Путеви Ужице није био у могућности да се ангажује због великих радова на путу Бајина Башта – Рогачица. Оно што посебно радује је податак да су Путеви Србије прихватили своје учешће у пројектовању тунела Кадињача и да је потписан споразум са њима од стране наше општине и Ужица око наставка даљих радова. Филиповић истиче да му је драго што у сусрету са грађанима они истичу да се сада више гради у граду него раније.

Крпљење улица у Бајиној Башти
Крпљење улица у Бајиној Башти

На питање шта је са планираним радовима на Тргу „Душана Јерковића“, први човек општине вели:

– Градски трг нам је велики проблем. Још увек чекамо пројектну документацију. У међувремену кренули смо да уредимо дрворед у Главној улици и неравнине око њега. Трг је ауторско дело архитекте Томе Марковића и он се већ интересовао шта ми то желимо да мењамо. Не можемо задржати оне клизаве површине. Ипак, сачекаћемо да струка каже своје и да решење. Имамо вољу Хидроелктране, Националног парка и неких приватних предузећа да помогну да трг буде леп и функционалан. Напомињем да ћемо ове године реконструисати и пет великих улица и коначно решити све проблеме везане за Плану.

Радови на канализацији и тротоарима
Радови на канализацији и тротоарима

Много година прича се о потпуном повезивању општине Бајина Башта са Косјерићем асфалтним путем.На постојећем је потребно асфалтирати још седам километара па да то буде комплетирано.

– Постоји добра воља општина, Путеви Србије су дали зелено светло. Проблем је што је предрачун за тих седам километара вредан 200 милина динара. То је превише. Остаје да Путеви Пожега, као планер предрачуна, дају разјашњење шта је то што толико кошта. После тога донеће се коначна одлука – истиче председник општине Радомир Филиповић.

В.М.

Дрина Инфо

9 коментара
 1. Bajinobastanin каже

  Sto ga ne pitaste sto ga uhapsise i jel jos ima morala da se naziva predsednikom opstine posle agcije Signal?Hoce li biti ostavke

  1. Ja каже

   Svakom razumnom coveku je jasno da je to bila neka politička igra koja je nanela štetu i predsedniku i opstini a da nije bilo licne koristi(11 tona cementa).Na žalost to je duševna hrana za sve zlonamerne.Vreme ce pokazati a činjenica je da se vise nikad nije radilo i to zahvaljujući licno Filipovicu.

   1. Bajinobastanin каже

    Ti druze ili zivis na planeti Mars ili primas debelu kintu da po netu branis ove nazovimo lokalne politicare.Grad nikada nije bio u losijem stanju,rupe na sve strane,smrdi kanalizacija na glavnoj ulici,nista se ne gradi,nikakva fabrika nije otvorena,nikakva nova manifestaija nije smisljena,a turisticka infrastruktura ne postoji.Izadji iz svoga sna i prosetaj ulicom.

    1. Ja каже

     Gde smrdi na glavnoj ulici?Skoro svaki dan prošetam i nisam osjetio.Opstina ne otvara fabrike to vreme je nažalost davno prošlo.Nabrojacu ti nekoliko gradilišta:stacionar doma zdravlja,kanalizacija u dužini od oko 6 kilometara i tri emsir jame(nadji na internetu šta su emsir jame),za 15 dana se otvara tender za OŠ Rajak(zamjena stolarije,fasada,podovi,asfaltiranje celog igrališta i kišna kanalizacija),vodovod od Crkvina do Čučkovića(vise domaćinstava po prvi put dobija gradsku vodu).Prosetaj kroz Crkvine i videces 5 ulica asfaltiranih i još dve u pripremi.Prodji obilaznicom vidi trotoare i vidi koliko je sporednih ulica asfaltirano.To sto je loše uradjeno(niskogradnja uzice) se ponovo asfaltira o njihovom trošku.Upravo sam se informisao počinje za koji dan i kupljenje rupa po gradu i asfaltiranje oko drveća na glavnoj ulici.Seti se šta je uradjeno pre otprilike tri godine pa unazad jedno deset.Ko radi taj i gresi ali se u građevini da sve popraviti.Nemoj padat pod uticaj neradnika i dežurni kritičar a misli malo svojom glavom.

    2. Ja каже

     I da dodam 3 ulice iznad veterinarske,majmunsko brdo.Nazalost ima toga mnogo sto treba uraditi ali da je radjeno u prethodnom periodu kao u ove zadnje tri godine.

 2. Boban каже

  Za početak bar poravnjajte put za Planu slomismo noge, poderasmo obuću i uništismo auta. Ili nam vratite pare od kojih smo asfaltirali put, koji Vi uništiste- eto već 5ta godina stoji tako. Obećali ste isto i prošle godine. Samo kupujete vreme.
  Sramota! Ako i znate za tu reč.

 3. Milan каже

  Najbitnije je da je Glišić asfalirao zabit svoga sela do vrha čuke. A po gradu rupa do rupe, a stari put BB- Tara i nema asfalt. Skinuli ga stručnjaci!

  1. Ja каже

   A gde je ta zabit?Glisiceva kuća je u Rogacici pored puta,u Crvici pored puta i u Crkvinama.

 4. Bb каже

  Kad se ništa neradi onda nema ni kritika ni problema.Najbitniji projekat za Bajinu Bastu je izgradnja kolektora pored reke Pilice koji se realizuje po planu.Konacno dobijamo cistu reku i mogućnost izgradnje i šetališta pored reke.Sledeci projekat je i izrada postrojenja za preciscavanje i Bajina Basta će biti jedna od retkih Opstina u Srbiji ako ne i jedina koja je resila i problem sakupljanja otpada i otpadnih voda.Trenutno se izvode radovi na stacionaru doma zdravlja,izrada vodovoda Bacevci,raspisan je tender za OŠ Rajak Pavicevic.Ima grešaka u izvođenju radova na obilaznici ali ce biti otklonjeni i te prepravke i na obilaznici i na deonici puta BB Rogacica nekostaju opstinu ni jedan dinar(nadzor je republički).

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена