U Srebrenici formirana nova skupštinska većina bez SNSD-a

0 436
U Srebrenici je formirana nova skupštinska većina koju čine odbornici SDS-a, deo odbornika SDA, odbornici PDP-a, SRS-a, jedan odbornik SDP-a i Pokreta za preokret.

 U Srebrenici je formirana nova skupštinska većina koju čine odbornici SDS-a, deo odbornika SDA, odbornici PDP-a, SRS-a, jedan odbornik SDP-a i Pokreta za preokret.

Nova većina smenila je dosadašnjeg predsednika skupštine opštine Hamdiju Fejzića jedne frakcije SDA i imenovala Aliju Tabakovića iz druge frakcije ove stranke za mesto predsednika. Smenjen je i potpredsednik Skupštine opštine Radomir Pavlović iz SNSD-a, a imenovan je novi potpredsednik Milorad Stanojević iz SRS-a.

Nova većina u Srebrenici koju predvodi SDS i SDA optužuje sada već bivše skupštinsko rukovodstvo da su načinili niz zloupotreba i kršenja procedura.

„Imamo slučaj da su direktori vršioci dužnosti po dve godine- ne ispunjavaju uslove, zatim imamo zapošljavanje selektivno, isključivo po stranačkoj pripadnosti- SNSD i DNS i još niz propusta- nepoštovanje poslovnika o radu, Statuta, nepoštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi”, izjavio je Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS Srebrenica.

„Predstavnici dosadašnje vlasti činili su niz krivičnih dela i zloupotreba funkcija“, reči su Zulfe Salihovića, odbornika SDP-a.

Zloupotrebe i kršenje poslovnika i zakona upravo čini nova skupštinska većina, odgovaraju iz SNSD-a . Zbog toga su odbornici DNS-a i SNSD-a napustili današnje zasedanje .

„Mislim da će i to biti nestabilna politička situacija što nije dobro za Srebrenicu i videćemo u narednom periodu šta će se desiti. Ja ne mislim da će se nova skupštinska većina održati”, izjavio je Radomir Pavlović, predsednik OO SNSD-a Srebrenica, dok Miloš Milovanović šef odborničkog kluba SNSD-a napominje: „Nije dobro da se pravi nova skupštinska većina , samo nakon 6 meseci načelnik opštine gubi većinu“.

Politička situacija u Srebrenici, odraziće se i na privredu ove opštine ističe načelnik Grujičić. Upozorava da će podržati samo onu većinu koja bude radila u skladu sa zakonom

“Mislim da će biti dosta stvari koje će se potezati u sledećem periodu jer smatram da nisu sva ni zakonska pravila ispunjena. Ovo će sve ići na štetu građana Srebrenice, na štetu budžeta opštine jer moramo provoditi ponovo procedure koje koštaju i koje oduzimaju i vremena i novca”, rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Nova većina u Srebrenici smenila je i imenovala vršioce dužnosti 5 načelnika opštinskih odeljenja a smenjen je i direktor Doma zdravlja Srebrenica.

Izvor: RTRS

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena