ТАРА: Све је спремно за четврти Xross Challenge!

0 210

Ситно бројимо до четвртог издања највеће Хард Ендуро трке у Србији. Овогодишњи Xross Challenge окупиће близу 200 возача који ће на својим моторима ући у дуел са суровим рељефом планине Таре од 26. до 28. маја.

Фото: Predrag Vučković - Extreme Photographer
Фото: Predrag Vučković – Extreme Photographer

Трка ће се возити у три категорије А – про, Б – експерт и Ц –хоби, а возаче очекују пуна три дана ендуре вожње. Први дан (петак 26. мај) резервисан је за пролог и 55 км ендуро вожње. Другог дана (субота 27. мај) возиће се хард ендуро у дужини од 90 км, а последњег дана (недеља 28. мај) возачи ће се суочити са 55 км екстремног ендура.

За овогодишњи изазов пријавило се око 200 возача из Србије, Македоније, Босне и Херецеговине, Словеније, Аустрије, Немачке, Пољске и Чешке који ће овог викенда тестирати своју агилност и издржљивост на Тари. Међу њима је и актулени шампион Филип Бертл.

– Радујем се повратку на Тару која је предивна локација за Хард Ендуро трку. Чујем да су организатори спремили неке нове делове стазе па се радујем да возим по њима и борим се за победу – рекао је овај млади Аустријанац.

Фото: Predrag Vučković - Extreme Photographer
Фото: Predrag Vučković – Extreme Photographer

На листи возача нашао се и фаворит домаће публике, Словенац Миха Шпиндлер који је 2015. године тријумфовао на највећој српској Хард Ендуро трци, а прошлогодишњу завршио на трећем месту.

– Са Xross Challenge трке памтим све, а највише добру организацију, организатори нас увек лепо дочекају. Осим тога стаза на Тари је таква да одговара и мени који сам искуснији возач, али и онима са мало мање искуства од мене, па је занимљиво што могу да је возе различити профили возача. Једва чекам да се поново дружимо овог викенда, даћу све од себе и надам се добрим резултатима, али ако их и не буде – није крај света – поручује Шпиндлер.

Подсећамо вас да се прошле године око 150 возача суочило са суровом лепотом ове планине, борећи се притом и са временским ролеркостером у коме су се смењивали сунце и пљускови. У борби за титулу видели смо неке од светских топ exstreme ендуро возача, очекивано, управо они су се и нашли на подијуму, али то није била ни мало лака победа.

Филип Бертл (АUT) узео је прво место, на другом се нашао Крис Бирч (NZE), трећи је био Миха Шпиндлер (SLO), а пратили су га Бен Хемингвеј (GB) на четвртом и Бенџамин Дизел (АUТ) на петом месту.

_X3M0614
Фото: Predrag Vučković – Extreme Photographer

Xross Challenge трка увршћена је у календар Alpe Adria Extreme Enduro Championship (AAEEC)) и бодује се за тај шампионат по њиховом систему бодовања.

И ове године највећу хард ендуро трку у Србији подржали су GoPro, GRAWE, BMW Motorrad, Honda, Motobike, Mitas, Beta Motorcycles, Red Bull  и Aqua Viva.

Шта је ове године Xross Challenge спремио за такмичаре остаје да видимо од 26. до 28. маја на Тари.

Више информација на www.xross-team.com

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена