Сребреница- инсталирање противградних станица

0 522
Улагање у прерађивачке капацитете, јавни позиви за нове саднице воћа, подстицаји, само су неки од пројеката у развоју пољопривреде на подручју општине Сребреница.
Противградне станице у Сребреници Фото: РТРС
Противградне станице у Сребреници Фото: РТРС

Инсталирање девет противградних станица је још један у низу пројеката подршке развоју пољопривреде на подручју ове општине.

Инсталирање противградних станица за Ивка Станојевића са Залазја код Сребренице значиће боље приносе малина јер ће штете од града, које последњих година нису биле мале, бити минимизиране.

Општина Сребреница је пројекат финансирала са 90.000 марака. Пољопривреда је развојна шанса у Сребреници. Зато је инсталирано 9 станица са ракетама које ће покривати комплетну територију општине Сребреница али и суседне општине.

Осим овог пројекта, општина Сребреница у сарадњи са министарством пољопривреде ради на реализацији још неколико пројеката који ће, како је истакнуто, омогућити запошљавање око 50 радника.

Тренутна производња малине у Сребреници износи око 1.200 тона а циљ је приносе удвостручити. Због тога општина планира до краја године расписати неколико конкурса за доделу садница малине и проширење засада.

Извор: РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена